Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоакция на платото

Снимка: ДПП Шуменско плато

Служители на Природен парк "Шуменско плато" и Държавното горско стопанство - Шумен почистиха локални сметища на територията на парка. Акцията се проведе в районите на Телевизионната кула, край Илдъз табия и край пътя за  Лозево. Премахната е и нерегламентирана маркировка. 

Предполага се, че маркиращите ленти, които замърсяват околната среда, са поставени за провеждане на състезания, за които не са издадени съответните разрешителни. От дирекцията на парка напомнят, че всички дейности следва да бъдат съгласувани с тях и местното Държавно горско стопанство, за да се избегнат нежелани инциденти.


По публикацията работи: Радослав Генчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Моторист загина при тежка катастрофа

Тежко пътнотранспортно произшествие е станало в Ришкия проход. Има загинал човек. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за катастрофата бил приет в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен. Съобщено било за пътен инцидент между водач на тежкотоварен автомобил с украинска регистрация, който се движил в посока към Шумен и водач на..

публикувано на 08.07.24 в 11:07

Гасиха пламнало стърнище

Пожар в стърнище в землището на село Белокопитово е ликвидиран на 6 юли, съобщават от шуменската полиция. Шест екипа на РСПБЗН- Шумен са се включили в погасяване на огъня, който бил на площ от около 50 000 кв. метра.  Пламъците, които по всяка вероятност са тръгнали след искра от ел. далекопровод за високо напрежение, са погасени с помощта на 11 тона..

публикувано на 08.07.24 в 10:58

Юмрук в лицето

Неизвестен нанесъл удар с юмрук в лицето на 30-годишен мъж от Шумен, съобщават от полицията.  Сигналът за хулиганството бил приет малко преди 05:30 часа на 7 юли. Съобщено било, че на пл. “България“ в града неизвестен ударил шуменеца.  След преглед в шуменската болница станало ясно, че има фрактура на носна костица. Образувано е досъдебно..

публикувано на 08.07.24 в 10:12

Младеж обра каса на магазин

17-годишен извършил кражба на 185 лева от магазин в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Случката става около 13:30 часа на 7 юли. Младежът използвал, че в железарски магазин в града касата била отворена и взел парите от там.  След приетия сигнал за извършената кражба служители на РУ- Велики Преслав предприели действия за установяване на..

публикувано на 08.07.24 в 10:04
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Започва приемът в 8 клас

Седмокласниците в Шумен ще могат да подават документи за прием в осми клас от 8 до 10 юли. Подаването на заявление в тези срокове е важно, тъй като с това заявление се участва в I и II етап на класиране, съобщават от Регионалното управление на образованието в Шумен. Учениците, които пропуснат срока, ще могат да се включат едва в III етап на класиране..

публикувано на 08.07.24 в 09:08
Шуменски университет

Обявяват първо класиране

Първото класиране на кандидат-студентите на Шуменския университет ще бъде обявено днес - 8 юли. Всички приети на  първия етап на класиране  по първо желание, трябва да се запишат окончателно от 8 до 13 юли включително. В същия срок, класираните по второ, трето и следващо желание, следва да подадат заяв­ление и да оставят оригинал на дипломата..

публикувано на 08.07.24 в 09:04

По-ниска такса „тротоарно право“

Община Шумен планира да намали таксата, която собствениците на заведения с маси на открито заплащат за квадратен метър площ. Новите цени са регламентирани в промени в Наредбата за цените на такси и услуги, която е в период на обществено обсъждане и предстои да бъде разгледана на следващата общинска сесия. Администрацията се е съобразила с получено..

публикувано на 06.07.24 в 15:52