Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за студентските общежития

Министерският съвет провежда редовно заседание.
Снимка: БТА

Студентски общежития в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития. Това реши правителството на заседание. Допълнителните 100 млн. лв. над първоначално заложеното финансиране ще се използват за модернизация на общежитията, които се управляват от държавните висши училища.

Министерският съвет удължи действието на програмата с една година – до края на 2027 г. Със същия срок се удължават още програмата за изграждане и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища и програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони. Всяка от тях е с бюджет от по 240 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба.


По публикацията работи: Антоний Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Пожарни на парад

Продължават проявите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност. Във всички районни служби за пожарна безопасност и защита на населението са организирани Дни на отворените врати с приемни за граждани.  А в Търговище днес ще се проведе парад със специализираните автомобили, които използва в дейността си Регионалната служба в Търговище. Шествието..

публикувано на 13.09.24 в 08:43

Пунктове на еЗдраве

Временни пунктове, на които хората могат да получат помощ за достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, ще работят днес у нас. Това се прави заради големия интерес към услугата по сдвояване на телефона със системата за достъп до личното здравно досие.  Пунктове ще има в Силистра и в русенското село Иваново, а в Шумен пунктът ще бъде..

публикувано на 13.09.24 в 08:37

Шестима министри на парламентарен контрол

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса. Очаква се той да даде повече информация за назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и за осигуряването на вода за напояване в земеделието. На..

публикувано на 13.09.24 в 08:10

Планово без ток в петък

Неотложни ремонти  и профилактика на съораженията за доставка на електроенергия и днес, на 13 септември, в населени места от Североизточна България ще има планово прекъсване на електрозахранването, съобщават от електроразпределителното дружество. В част от Разград планират спиране на тока от 8:30 до 17:00 ч. В Русе нска област от 08:00..

публикувано на 13.09.24 в 07:11

Времето в петък

Между 13 и 19 градуса са температурите на въздуха, измерени в 6:00 ч. в Североизтока. Най-хладно е в Търговище, къдетто термометърът е показал 13 градуса, в Шумен – 14, в Русе – 17, в Разград – 18, в Силистра – 19 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 983 хектопаскала – по-ниско от средното за месеца, през деня ще се понижава; относителната влажност на..

публикувано на 13.09.24 в 06:43

Гореща телефонна линия

МВР разкрива денонощна телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на национално съвещание в Главна дирекция "Национална полиция".  Събитието беше свързано с подготовката, осигуряването и провеждането на изборите. То бе открито от служебния премиер Димитър Главчев.  "Точно един месец преди изборния ден ще открием..

публикувано на 12.09.24 в 12:44

Солени глоби за енергиен сниф

До 3000 лева е глобата за продажба на забранения от вчера енергиен прах. Това обясни Игнат Арсенов, главен директор на Дирекция „Контрол на пазара“ в Комисията за защита на потребителите пред БНТ.  По данни на регулатора продуктът не е категоризиран и е пуснат на българския пазар от август. Решението за пълна забрана за продажба на енергийния..

публикувано на 12.09.24 в 11:50