Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодоровски кушии и днес

Снимка: БГНЕС

Конни надбягвания по повод Тодоровден ще има днес в кубратското село Юпер. Това каза за Радио Шумен кметицата Добринка Димитрова. 

„Надпреварата е ден след празника, защото част от състезателите навръх Тодоровден се състезаваха в Русе. Ние възстановяваме една традиция в Юпер, която беше прекъсната преди 3-4 години. Има интерес, очакваме около 40 коня да се състезават – каза Добринка Димитрова.

Записвания за надбягванията ще се правят и днес, преди надбягването. То ще започне в 10.30 часа в местността Червената бърчина до Юпер. За най-бързите коне и техните жокеи са предвидени награди. 


По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмична прогноза

В понеделник облачността ще е променлива, по-значителна около и следобед. На отделни места е възможно да превали. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер чувствително ще отслабне. Остава хладно за сезона с преобладаващи минимални температури между 9° и 14° и максимални предимно между 18° и 23°.  И през останалите дни..

публикувано на 15.09.24 в 15:51
ОДМВР Монтана

Нови опити за телефонни измами

За опити за телефонни измами са съобщили жители на Велики Преслав в Областната дирекция на МВР в Шумен. Непознати са се обаждали на хората като се представили за служители на електроразпределителното дружество и им съобщили, че имат големи задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи 10 000 лв. След това..

публикувано на 15.09.24 в 13:35

Задържаха мъж с наркотици

41-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Разград, е задържан за притежание на дрога, съобщиха от полицията в Разград.  При проверка, извършена на 14 септември, е установено, че мъжът държи у себе си стъклена бутилка с бяло кристалообразно вещество с тегло  близо 9 грама.  След тест е установено, че то реагира положително на метаамфетамин...

публикувано на 15.09.24 в 11:26

Отново домашно насилие

Сигнал за домашно насилие е подала 55-годишна жена в шуменската полиция. Тя е отишла в полицейското управление в събота и е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала ѝ е причинил телесна повреда. След това я заключил извън жилището, в което живеят.  33-годишният мъж е заловен и задържан за срок от 24 часа в управлението в Шумен. По случая..

публикувано на 15.09.24 в 11:21

Първият звънец удари в Истанбул

Започна новата учебна година в българското неделно училище в Истанбул. Тази година неговия праг прекрачиха 17 първокласници. Официалното начало дадоха министрите  на туризма и на образованието - Евтим Милошев и Галин Цоков.  Училището в Истанбул носи името "Св. Св. Кирил и Методий" и в него се обучават деца и ученици от предучилищна група до 6 клас...

публикувано на 15.09.24 в 10:15

Без цветя за първия учебен ден

Девет русенски учебни заведения се включват в кампанията на Фондация „Александър Русев“ за първия учебен ден утре. Каузата тази година е под наслов „Букет цветя, букет надежда“.  Целта на кампанията е да се съберат средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения.  Кутии за дарения ще..

публикувано на 15.09.24 в 09:03

Хладно и облачно в неделя

Днес преди обяд облачността ще бъде променлива, на места главно във вътрешността ще има превалявания от дъжд. Следобед ще е по-често облачно и тогава отново на много места ще има краткотрайни валежи.  Ще бъде ветровито с умерен, по крайбрежието с пориви до силен вятър от север-северозапад. Остава хладно, с минимални температури във вътрешността..

публикувано на 15.09.24 в 07:41