Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спипаха петима да крадат гориво

Снимка: Радио Шумен

Петима души са арестувани за кражби на горива от товарни автомобили, съобщават от Областната дирекция на МВР – Русе. 

Мъжете били задържани при поредната кражба от два камиона, паркирани в пътно уширение при авариен изход на главния път Русе – Бяла. Полицаи забелязали автомобил с чужди регистрационни номера, който напускал мястото. До резервоара на единия влекач са открити пластмасови туби и маркуч в близост. Установена е и липсата на около 500 литра дизел.

Извършителите били задържани във вилна зона край Русе. Те са на възраст между 27 и 52 години и са от Русе и селата Николово и Просена. При извършените претърсвания са намерени туби с дизелово гориво, български и чуждестранни регистрационни табели за автомобили, наркотични вещества, ловна пушка, боеприпаси.

Трима от мъжете са задържани до 72 часа, повдигнати са им обвинения. Изяснява се съпричастността им към повече от 10 кражби, регистрирани в Русенско и в съседни области.


По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скаути край Нисово

Националният скаутски лагер за вълчета „Вековният бряст“ събра над 150 деца от България, съобщават от областната администрация в Русе. Лагерът приема ученици на възраст между 7 и 11 години и се провежда в района на село Нисово. В инициативата, която ще продължи до 10 юли участват членове на Организацията на българските скаути. Сред тях има..

публикувано на 07.07.24 в 10:13

Откриват „Пътека на авлигата“

Доброволци откриват днес „Пътека на авлигата“ в района на хижа „Приста“, съобщават от Община Русе. Според организаторите наименованието на пътеката е вдъхновено от големия брой авлиги в местността. Събитието е от 11:00 ч., а след официалното откриване любителите на птици ще могат да се включат в организирано наблюдение. В програмата са включени и..

публикувано на 07.07.24 в 08:29

Сертификати за педагози от Тараклия

25 педагогически специалисти от Тараклийски район, Молдова, получиха днес сертификати за завършен квалификационен курс в Русенския университет.  В обучението бяха включени, историческа разходка из крайдунавския град и лекции, посветени на най-актуални проблеми от развитието на българския книжовен език и литература, както и съвременни методи на..

публикувано на 05.07.24 в 12:01

156 години безсмъртие

С възпоменателна церемония пред Мемориала на загиналите във войните за освобождение и национално обединение на България в село Новград тази вечер ще бъде отбелязана 156-ата годишнина от преминаването на река Дунав и стъпването на българския бряг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В програмата ще участват   ученици от ОУ „Алеко..

публикувано на 05.07.24 в 11:53

Показват най-старата гравюра

По повод 147-ата годишнина от освобождението на град Бяла, Русенска област, от османско владичество, в историческия музей ще бъде показана най-старата гравюра на селището. Град Бяла е второто освободено от османска власт селище в България, след като на 5 юли (нов стил) руско-румънските войски, командвани от генерал-майор Александър..

публикувано на 05.07.24 в 09:20
Снимката е илюстративна

Големият ремонт започва

Дългоочакваният основен ремонт на Дунав мост при Русе започва до дни. Строителните дейности ще засегнат изцяло българската част на съоръжението.  Ремонтът ще се извършва поетапно, а движението ще се регулира със светофар. Ще се затварят малки участъци в една от двете посоки, а трафикът ще се пренасочва в свободната лента, увери областният управител..

публикувано на 05.07.24 в 08:55

Няма да затварят Дунав мост

Информацията, която разпространиха румънски медии снощи, че по време на предстоящия ремонт Дунав мост ще бъде изцяло затворен и ще се блокира преминаването на туристи и товари, бе опровергана от областния управител на Русе Драгомир Драганов. Вчера в централните си емисии новини румънските медии цитираха изказване на генералния..

публикувано на 04.07.24 в 15:07