Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Печатът за изборите е връчен

Снимка: Областна управа Шумен

Областният управител на шуменска област проф. Добромир Добрев връчи печата на председателя на Районната избирателна комисия (РИК)Светозар Петков. 

РИК ще организира изборите на членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в шуменския многомандатен избирателен район. 

Областната администрация в Шумен е подготвила и предоставила необходимите материали и технически средства за работата на комисията и ще продължи да изпълнява всички дейности за подпомагане на РИК съгласно действащите нормативни разпоредби.

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световен ден на ходенето

Шумен е един от градовете, които днес се включиха в Световния ден на ходенето.  Събитието се организира по инициатива на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация спорт за всички. Чуйте репортажа на Людмила Борисова.

публикувано на 05.10.24 в 13:53

Хорове от страната и чужбина в Нови пазар

Вторият Международен хоров фестивал „Земя на славни предци" започва днес в Нови пазар. Тази година в него участват 14 хорови формации от различни краища на България и Румъния. В тазгодишното издание на фестивала са предвидени четири концерта – в правослания храм „Св. Параскева" в Нови пазар, в зрителната зала на НЧ „Христо Ботев-1872", в НИАР..

публикувано на 05.10.24 в 09:32

Подкрепете "Капачки за бъдеще"

Шумен днес е част от есенната кампания „Капачки за бъдеще“.  Събирането на капачки ще е в часовете от 10:00 ч. до 14:00 ч. на адрес ул. „Васил Левски“ №6. Ще се събират пластмасови капачки, алуминиеви кенчета и пластмасови прозрачни бутилки.  Благодарение на тези, които събират и предават капачки, беше закупен нов транспортен кувьоз за..

публикувано на 05.10.24 в 08:24

"Капачки за бъдеще" в Шумен

Община Шумен благодари на гражданите, институциите и фирмите, които работят съвместно в кампанията „Капачки за бъдеще“. Тази събота, 5 октомври, предстои следващото събиране на капачки в часовете от 10:00 ч. до 14:00 ч. на адрес ул. „Васил Левски“ №6. През последната седмица общината предаде събраните до този момент от служителите ѝ над 1,7 тона..

публикувано на 04.10.24 в 16:12
Снимката е илюстративна

Разширяват синята зона в Шумен

Обмисля се разширяването на зоната за временно платено паркиране в Шумен. Това каза в ефира на Радио Шумен Николай Колев – директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“. „Зоните за паркиране са все по-натоварени, особено районите около площад "Кристал" и общината и са нужни повече паркоместа", каза той. "За да се стигне до..

публикувано на 04.10.24 в 15:22

Приз за проф. Ана Димова

Проф. Ана Димова получи годишната награда на Съюза на преводачите в България. Тя й е присъдена за цялостната й дейност и за изключителния й принос като германист.  Проф. Димова е основател и дългогодишен ръководител на катедрата по немска филология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В момента основната част на катедрата..

публикувано на 04.10.24 в 14:40

Полицията предупреждава

Опазване на имуществото и предпазване от различни видове измами са били темите, обсъждани с жителите на новопазарското село Върбяне. Това е станало на среща с началника на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов.  По време на изнесения прием жителите на Върбяне споделиха, че нямат нерешени проблеми, свързани с работата на..

публикувано на 04.10.24 в 12:54