Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменче дари косата си

Снимка: ДГ Космонавт

Това е Анастасия Камджалова. Тя е една малка шуменка с огромно сърце. Дни преди Великден 6-годишното момиченце е дарило косата си, за да бъдат изработени перуки за онкоболни деца. Това става ясно от страницата в социалната мрежа на Детска градина "Космонавт" в Шумен, чиято възпитаничка е Анастасия.

Инициативата е на Асоциация "Промени живота си сега" и Ани е била изключително щастлива, че прави този благороден жест.

"Моята коса отново ще порасне, а така аз ще зарадвам някое дете, което иска да изглежда добре", казва тя. Анастасия е решила да дари отново, когато кичурите и станат пак 30 см.

По публикацията работи: Екип на Радио Шумен


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Шумен

Социални тръгват по селата

Срещи по социални и здравни въпроси ще организира община Шумен с жители на селата. Това обяви на брифинг днес зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова. Здравни работници ще мерят кръвно налягане и кръвна захар на желаещите.  "Четири ще бъдат линиите на посещения. Те ще бъдат от вторник до петък. Към момента наблюдаваме, че..

публикувано на 16.07.24 в 12:15

Трупове на животни край Марково

Останки от трупове на кошута и благороден елен са намерени в землището на село Марково. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет около 08:30 часа вчера сутринта от служители на горското стопанство в Нови пазар.  По време на извършения от полицейски служители оглед в местността „Дълбоката“ в Нови пазар гилзи не са намерени. Образувано е..

публикувано на 16.07.24 в 11:53

Четирима в ареста за дрога

Четирима шуменци са задържани след полицейска проверка снощи, по време на която са намерени и иззети наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Младите мъже са пътували в "Мерцедес" с варненска регистрация. Около 22:45 часа на 15 юли на кръговото кръстовище на кв. "Макак" те били спрени от полицейски екип.  В автомобила е открит..

публикувано на 16.07.24 в 11:35

Усилен ремонт в Нови пазар

Започна основният ремонт на ул. „Плиска“ в Нови пазар. Това става по проект за подмяна на водопровода и асфалтовата настилка на улицата.

публикувано на 16.07.24 в 11:05

Две села без вода

Без вода са шуменските села Панайот Волов и Белокопитово заради авария на довеждащия водопровод, съобщават от ВиК – Шумен.  Екипи на дружеството работят за решаването на проблема, но хората от двете населени места ще останат без водоснабдяване до отстраняване на аварията.

публикувано на 16.07.24 в 10:54

Доброволчеството е супер яко

Подновена е маркировката по туристическата флористична пътека. Инициативата е на доброволци по проект "Доброволчеството е СУПЕР ЯКО” с подкрепата на Природен парк "Шуменско плато”, съобщава БТА.  Моника Стефанова от Фондация "Подобри" каза, че маркировката е била избледняла или заличена. В инициативата са се включили около десетима младежи от Шумен..

публикувано на 16.07.24 в 09:00
Приют за бездомни животни във Велики Преслав

Среща за приюта за кучета

Среща за бъдещето на приюта за кучета във Велики Преслав организира местната администрация. Общественото обсъждане ще започне от 10:00 часа в зала "Тържествена" на общината.    Жителите на старата столица и селата Имренчево и Мостич е трябвало да дадат мнение къде да бъде изграден нов приют за безстопанствени животни.   Резултатите от анкетно..

публикувано на 16.07.24 в 08:36