Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов заместник областен в Шумен

Областна администрация Шумен
Снимка: Областна администрация Шумен

Поредна смяна на заместник областния управител в Шумен за по-малко от седмица. След като на 27 юни на поста беше назначена Тиджел Заид, считано от 3 юли тя е освободена със заповед на служебния премиер Димитър Главчев. 

Отново с негова заповед за заместник областен управител е назначен Диян Димитров. По образование той е юрист, магистър по право от  Югозападния университет „Неофит Рилски“. Работил е в системата на МВР. Бил е и адвокат.

В периода 2016 – 2023 година е секретар на община Шумен. Диян Димитров ще встъпи в длъжност на 8 юли, информират от областната администрация.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бронз от Световната купа по танци

С бронзов медал ще се завърнат в Шумен талантливите момчета и момичета от Средно училище "Сава Доброплодни" - Шумен. Днес те представиха своя танц, подготвен специално за Световната купа по танци в Прага, Чехия. За успеха на Танцов състав ”Луди млади” съобщи преди минути ръководителят му Борис Иванов. Това не е първата международна награда за..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

Петима в битка за обществен посредник

Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен. Това стана ясно по време на заседание на временната комисия по избора.  Ветеран сред познатите имена е шуменският адвокат Стоян Стоянов. Той е участвал във всички досегашни процедури. За пореден път кандидатстват Катя Шалапатова, която има юридическо образование и предучилищният..

публикувано на 05.07.24 в 14:29

ДПС в Североизтока е за единство

За единство и заедност се обявяват в декларации, приети на заседания снощи, Областните съвети на ДПС в Североизтока. Документите са публикувани на страниците на партийните организации във Фейсбук. Областният съвет на ДПС в Шумен застава зад единството на партията и подкрепя почетния председател Ахмед Доган и лидера на движението Делян..

публикувано на 05.07.24 в 13:59

ДПС-Силистра застава зад Доган

Областният съвет на ДПС – Силистра подкрепя единството в партията и застава зад решението на почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган. Декларацията е подписана както от областната и общински структури, така и от кметове и председатели на Общински съвети по места, издигнати от ДПС. Бивши политически фигури съобщават, че членове на..

публикувано на 05.07.24 в 13:20

Риболов на празника

Със състезание по спортен риболов, организирано от Областната дирекция на МВР в Разград, приключиха инициативите, посветени на 5 юли – празника на МВР.  Най-запалените рибари сред полицаите хвърлиха въдици на стената на язовир „Пчелин 2“. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имаха право да ловят риба на една кука с всякакъв вид..

публикувано на 05.07.24 в 13:04

Сертификати за педагози от Тараклия

25 педагогически специалисти от Тараклийски район, Молдова, получиха днес сертификати за завършен квалификационен курс в Русенския университет.  В обучението бяха включени, историческа разходка из крайдунавския град и лекции, посветени на най-актуални проблеми от развитието на българския книжовен език и литература, както и съвременни методи на..

публикувано на 05.07.24 в 12:01

156 години безсмъртие

С възпоменателна церемония пред Мемориала на загиналите във войните за освобождение и национално обединение на България в село Новград тази вечер ще бъде отбелязана 156-ата годишнина от преминаването на река Дунав и стъпването на българския бряг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В програмата ще участват   ученици от ОУ „Алеко..

публикувано на 05.07.24 в 11:53