Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение за малки герои

Снимка: Фондация Нашите недоносени деца

С предпазни маски за фототерапия ще разполагат неонатологиите в Силистра, Търговище и Русе. Те са осигурени благодарение на дарение, осъществено от Фондацията „Нашите недоносени деца”. 

Отделенията са три от осемте в страната, на които са предоставени общо 1000 маски. Те се използват за предпазване на очите на новородените при фототерапия – процедура със специална лампа, която се прилага при лечението на жълтеница в неонаталния период.

 В момента Фондацията „Нашите недоносени деца“ провеждат кампания за набиране на средства за осигуряване на подобни маски на отделения в цялата страна.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

В понеделник валежите ще спрат и облачността бързо ще намалее до слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се обръща от юг. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - от 18° до 23°. До петък ще преобладава слънчево време със слаб вятър с южна компонента. Сутрин ще..

публикувано на 06.10.24 в 15:46

Атлети от Кения с награди от Пробега на свободния дух

Състезателите от Кения спечелиха призовите места при мъжете и жените в „Пробега на свободния дух Гюргево-Русе“. Надпреварата започна от центъра на Гюргево и завърши на площад „Свобода“ в Русе.  Рекордните 400 атлети се включиха в седмото издание на събитието. По 15-километровото трасе бягаха представители на 11 държави. Най-бърз при мъжете бе..

публикувано на 06.10.24 в 13:19

Шуменци събраха близо девет тона капачки

Близо девет тона пластмасови изделия, са събрани в кампанията „Капачки за бъдеще“, която се проведе в Шумен в събота, съобщава БТА. Средствата, които се събират са много, като само една трета от тях са от предадени капачки. Другите пари са от дарения и продукти с добавена стойност, в полза на кампанията.  С парите се купува медицинска апаратура...

публикувано на 06.10.24 в 11:15

Земеделците отново са готови да протестират

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност заради неизплатените средства по т.нар. украинска помощ. Към протестните декларации на зърнопроизводителите, овцевъдите и биопроизводителите се присъединиха и членовете на Камарата на производителите на плодове и зеленчуци.  В понеделник земеделците са поканени на среща в..

публикувано на 06.10.24 в 10:53

Времето в неделя

Днес по преминаващ фронт времето ще остане облачно, с прекъсвания ще вали дъжд. В следобедните часове е възможно развитие и на купесто-дъждовна облачност и на места валежите да са интензивни с гръмотевици.  Вятърът ще е слаб, ще променя посоката си, а към нощта ще се усили от северозапад. Сутринта остава топло с високи минимални температури между..

публикувано на 06.10.24 в 08:09

Емблематични сгради светват в зелено

Фасадите на над 30 сгради в България днес ще светят в зелено по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи. Инициативата е за да бъде насочено общественото внимание към тази важна кауза. У нас трансплантация на орган очакват 836 души. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 очакват сърдечна..

публикувано на 05.10.24 в 09:26

Облачно с очаквани валежи

Сутринта ще преобладава слънчево време, но по-късно под влияние на приближаващ студен фронт облачността ще се увеличи.  До вечерта на много места в Североизточна България ще завали, възможни са и гръмотевици.  Все още без валежи ще е в Източна Добруджа и по Черноморието, такива ще има през нощта и утре. На много места се очакват значителни..

публикувано на 05.10.24 в 08:18