Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава горещо

Снимка: Ани Петрова

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36 и 41 градуса, по крайбрежието – от 30 до 35.За Шумен очакваната максимална температура е около 37 градуса.

Прогнозата за времето е на Симона Георгиева от Варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов поиска оставката на Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. "Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. "Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше..

публикувано на 20.08.24 в 11:15

Планово без ток във вторник

Неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 20 август . В Разград ска област от 08:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дянково, от 09:00 ч. до 16:30 ч. –в с. Медовене и с. Просторно...

публикувано на 20.08.24 в 08:42

Поредният горещ вторник

Температурите, измерени в Североизточна България в 6:00 ч. тази сутрин, са:  в Разград – 20 градуса, в Силистра – 21, в Русе – 22. В Шумен температурата на въздуха е 16 градуса, атмосферното налягане – 986 хектопаскала, относителната влажност на въздуха – 84%. Днес в Североизтока отново ще е предимно слънчево и горещо. Следобед от запад ще се развива..

публикувано на 20.08.24 в 07:05

Бутилирана вода за четири села

Бутилирана питейна вода ще раздават от днес в смядовските села Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх,  които от 15 август са в частично бедствено положение. От Общината са осигурили 30 тона питейна вода, като всеки жител ще получи еднократно по 20 литра. Засега не се налага обявяване на бедствено положение за града. След отстраняването на..

публикувано на 19.08.24 в 09:34

Седмична прогноза за времето

През периода остава горещо, предимно слънчево, най-често със слаб до умерен вятър от източна четвърт.  Ще преобладава слънчево време, временни заоблачавания се очакват във вторник и сряда и през почивните дни.  През първата половина на периода сутрин, главно по Черноморието, ще е мъгливо или с ниска облачност.  Ще духа слаб, през деня до..

публикувано на 18.08.24 в 14:14

Честваме успението на Йоан Рилски

Православната църква празнува успението на св. Йоан Рилски Чудотворец, почитан като небесен покровител на българския народ.  Най-обичаният роден светия е живял между девети и десети век. Животът му на отшелник в Рила планина е образец на духовно съвършенство. "Основа на покаянието, пример на умилението, образец на утешението и духовното съвършенство..

публикувано на 18.08.24 в 08:42

Тържества в Сливо поле

Сливо поле отбелязва 22 години от обявяването си за град и 112 години от формирането на общината. По случай двете годишнини в града се провеждат мащабни тържества. Сред гостите бе и областният управител Драгомир Драганов. Той пожела на жителите на общината здраве и енергия, с които да развиват местния потенциал и да утвърждават Сливо поле като сигурно..

публикувано на 18.08.24 в 08:34