Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открит урок на платото

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Открит урок по безопасност на движението с възпитаници на ЦПЛР- ОДК  "Анастас Стоянов" - Шумен се проведе в базата за отдих на Шуменското плато. 

Гл. инсп. Веселин Георгиев от пътна полиция насочи вниманието на децата за спазване на по-голяма дисциплина на пътя. 

Те научиха кои са отговорностите им като водачи на велосипеди, как да пресичат безопасно пътното платно и какво трябва да им бъде поведението като пътници в автомобилите. 

Всяко дете получи полезен подарък - светлоотразителна жилетка. Обучението е част от инициативите в „Детска академия за спорт и превенция“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха незаконни боеприпаси и дрога

Незаконни оръжия и наркотици са открити по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в област Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Полицейски служители от РУ- Велики Преслав са намерили и иззели от частен дом във Върбица, обитаван от местен жител, въздушна пушка, която била преправена,..

публикувано на 05.09.24 в 14:10

Борисов: Разпадът в ДПС е опасен

Разпадат се системни партии, като разпадът в ДПС дори е опасен, каза в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Според него, български мюсюлмани има и за двете страни. Борисов се надява, че колегите там ще стигнат до краен резултат.  "Всички ще спазват законите, има Закон за политическите партии, в това число и Централната избирателна комисия. Не трябва да..

публикувано на 05.09.24 в 13:31

Борисов при бизнеса в Шумен

За нуждата от допълнително електроснабдяване алармираха собственици на предприятия в Индустриалния парк в Шумен пред лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според тях ако няма още ток, ще бъде спряно развитието на парка.  Бизнесмените поискаха усъвършенстване на законодателството в тази сфера, за да работят по-ефективно фирмите, събрани в индустриални зони...

публикувано на 05.09.24 в 11:40

131 секции в община Шумен

Със заповед на кмета проф. Христо Христов на територията на община Шумен са образувани 131 избирателни секции за предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври.  Утвърдени са номерацията, адресите и обхвата на секциите, както и местата за обявяване на избирателните списъци. Обхватът им е същия както и при предходните избори...

публикувано на 05.09.24 в 08:47

Полицейски екипи по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места в област Шумен през септември. На 5 септември - днес, екипите ще посетят селата Живково и Иглика. Срещите ще се проведат в кметствата. Началният час в село Живково е в 10:00 часа, а в село Иглика в 11:00 часа. На 12..

публикувано на 05.09.24 в 08:41

Водата в Шуменско на свършване

Повечето язовири в Шуменско са с критично нисък обем. Това стана ясно по време на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Дори и да завали обилно количество дъжд, няма опасност от преливане на водоемите.  В общини като Каолиново, Нови пазар и Каспичан повечето от водоемите са почти празни, обявиха експертите.  В община Шумен..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Мъж пострада при катастрофа

Катастрофа между два тира и един лек автомобил затруднява движението по пътя Шумен - Карнобат в село Радко Димитриево.  По непотвърдена информация, двата тира са се изпреварвали в населеното място, а лекият автомобил е излизал от пресечката от с. Ветрище, посока Шумен. Камионът, който е изпреварвал, се е ударил челно в лекия автомобил.  Пострадал е..

публикувано на 04.09.24 в 13:03