Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново осветление в Омуртаг

2
Снимка: Радио Шумен

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започва община Омуртаг, съобщи БТА. Проектът обхваща 40 населени места, включително общинския център Омуртаг. 

Ще бъдат инсталирани 3454 LED осветители. Ще бъдат внедрени системи за управление на енергията, включително системи за мониторинг и автоматизация, които ще оптимизират енергопотреблението. 

В Омуртаг ще бъде инсталиран фотоволтаичен генератор за собствени нужди. 

Целият проект на 820 000 лв. и се реализира с подкрепата на Националния план за възстановяване и устойчивост. От новата придобивка ще се ползват около 23 240 жители от общината. 


По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха къща от огъня

80 кв. м покривна конструкция на стопанска постройка са изгорели вчера в с. Станец. Това съобщават от търговищката полиция. Пожарът възникнал около 17:40 часа на 4 септември. Погасен е от екип на пожарната в Омуртаг. Спасена от огъня е къщата.  Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:26

Освежиха пейки и люлки

Освежени са парковото оборудване и детските съоръжения за игра в местността „Парка“ край Търговище. Дървените пейки и маси там са боядисани, а счупените части са подменени с нови. Обновен е и дървеният мост, съобщават от общинската администрация. Местността „Парка“ е сред любимите за отдих на търговищенци, а оттам минава и маршрутът за..

публикувано на 04.09.24 в 12:10
Язовир

Достатъчно водни запаси

Въпреки трайното засушаване, гoлeмитe язoвиpи в Търговищко имaт дocтaтъчнo вoдни зaпacи, зa дa oбcлyжaт пoтpeблeниeтo в областта, a peĸитe ca пpoвoдими. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.  На заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия е отчетено, че съcтoяниeтo нa язoвиpитe в oблacттa ce cлeди..

публикувано на 04.09.24 в 08:54
Първо СУ

4.4 милиона за школски ремонт

4.4 млн. лв. ще струва ремонтът на Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Средствата са осигурени по Националния план за възстановяване и устойчивост. Докато се извършват строителните работи, учениците ще бъдат разпределени в други 4 учебни заведения, каза за Радио Шумен директорът на училището Мария Манева.  "Ще има сутрин за..

публикувано на 03.09.24 в 08:46
Община Опака

Нов заместник-кмет на Опака

Рефие Ахмедова е новият заместник-кмет на община Опака. Тя поема ресор „Образование и социална политика“ и е назначена от средата на август, предава БТА.  Рефие Ахмедова е завършила Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ с образователна степен магистър химик. От 2001 г. досега е била учител в Средно училище „Васил Левски“ в Опака...

публикувано на 02.09.24 в 13:19

Топъл обяд в Антоново

Над 400 души от Антоново и 40 населени места от общината получават топъл обяд по проект, заяви ръководителят на проекта Айсел Ахмедова.  Вече 20 месеца нуждаещи се от подкрепа жители всекидневно имат супа и основно ядене, а веднъж седмично и десерт, по предварително изготвено меню. Стойността на един храноден е 3,64 лв.  Фирмата доставчик е избрана..

публикувано на 02.09.24 в 11:36
Община Антоново

Антоново празнува цяла седмица

50-годишнината от обявяването на Антоново за град ще бъде отбелязана през септември.  По повод юбилея, днес от 10:00 часа в сградата на Народното читалище „Христо Ботев–1921“ ще бъде открита фото изложба „Антоново – 50 години град“.  А в сряда (04.09.) от 18:00 ч. ще се състои тържество за поднасяне на венец пред паметника на Антон Кръстев. От 19:00..

публикувано на 02.09.24 в 08:42