Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Омуртаг ще избират кмет

Снимка: Ани Петрова

Централната избирателна комисия да предложи на президента на България да насрочи нов избор за кмет на община Омуртаг. Това реши Общинската избирателна комисия. 

На 16 юли Върховният административен съд потвърди постановлението на Административния съд – Търговище. С него изборът на Ешреф Ешрефов на местните избори през есента на миналата година е обявен за недействителен заради нарушения в изборните протоколи. 

Решението за касиране на избора е окончателно.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират Земеделската банка

Започва ремонтът на бившата Земеделска банка в Търговище. Реставрацията на сградата, построена през 1915 г., ще струва близо 4,5 млн. лв., осигурени от държавния бюджет. Ремонтите ще продължат 14 месеца. Това обявиха на брифинг днес кметът д-р Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в общината инж. Светлана..

публикувано на 17.09.24 в 13:44

Млад мъж загина на пътя

Млад мъж е загинал при пътен инцидент. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът е станал на 16 септември около 17:50 часа до гробищния парк на с. Кестеново, община Омуртаг.  28-годишен водач от същото село управлявал лек автомобил „БМВ“. На участък с десен завой е изгубил контрол над управлението. В резултат колата се е блъснала..

публикувано на 17.09.24 в 12:28

Укрепват река Поповска

Работи се по корекцията на коритото на река Поповска и се почиства теренът в района на ул. „Аспарух“ в Попово. Мерките са в изпълнение на проекта на общината за предотвратяване на наводнения от реката в рамките на града.  Ще бъдат изградени бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“. Проектът е за над 3 милиона лева, а..

публикувано на 17.09.24 в 09:17
Ешреф Ешрефов

Парична гаранция за Ешрефов

20 000 лева парична гаранция е новата мярка за неотклонение на бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, постановена от Окръжния съд в Търговище. Тя заменя досегашната мярка "Домашен арест". Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 г. е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг с цел извършване на престъпление по служба...

публикувано на 16.09.24 в 14:00

Отново на училище

Успешна, здрава и ползотворна учебна година пожела кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на тържествата, организирани в I СУ „Св. Седмочисленици“ и II СУ „Проф. Никола Маринов“. „Успехите в образованието и науката идват след подготовка, но са съпътствани и от трудности. Тези трудности обаче са неизбежни, за да постигнем успехи и в училище, и..

публикувано на 16.09.24 в 11:11

Редят нови павета

Започна ремонт на тротоарите на ул. „Граф Игнатиев“ в Търговище, съобщиха от местната администрация. Дейностите се извършват от  Общинското предприятие БКС.  За обновяване там са предвидени 1800 кв. м настилки от двете страни на улицата. В момента се работи по северната част на тротоара, като се полагат нови бордюри.  На мястото на старите плочки..

публикувано на 16.09.24 в 09:11

Празник на мекицата

Над 3 хиляди мекици ще бъдат изпържени днес по време на празника на мекицата, който ще се проведе в търговищкото село Буховци за 14-и пореден път. Събитието, което не е прекъсвано през годините, е част от Националната програма „Европейски дни на наследството“ 2024. Идеята за празника е на Народното читалище „Развитие“ в селото, което е и негов..

публикувано на 14.09.24 в 10:23