Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказаха ученик, ограбил деца

С 1 година затвор при общ режим на изтърпяване е наказан ученик от шуменското село Кочово, който заплашил с бокс и ограбил две непълнолетни момчета. 

Определението е на Районния съд в Шумен от края на седмицата, след като извършителят е сключил споразумение с прокуратурата. Съдът е постановил до навършване на пълнолетие обвиняемият да изтърпява наложеното наказание в Поправителен дом към Затвора в град Враца.

Тийнейджърът нападнал две момчета на 29 май тази година, на кръстовище в Шумен, като от едното отнел 4 лева, а от другото 5 лева. Задържан е още в същия ден и за едно денонощие бил в ареста. Металният бокс е иззет и ще бъде унищожен.
Възстановени са вредите на двете нападнати момчета, които били на възраст около 14 г. 
Наказаният дължи още близо 420 лв. деловодни разноски. Определението, постановено в края на седмицата, е окончателно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почернено семейство търси справедливост

В срок до 1 месец се очаква решението на Апелативния съд във Варна по делото за катастрофата, при която загина 22-годишната Светомира Накева от Шумен. Нов състав на Варненския съд разглежда делото, след като Върховният касационен съд го върна заради обжалване на условната присъда.  “Продължаваме да настояваме за ефективна присъда на Кюркчиев“, заяви..

публикувано на 12.09.24 в 14:52

Училище, здравей!

Изложба „Училище, здравей!“ в Разград представя учебници по различни предмети, помагала и учебни тетрадки от 60-те години на миналия век до 2000 година. Експозицията дава възможност да се проследи как се променя видът и съдържанието на изучаваните предмети през годините. Тя е подредена в централното фоайе на Регионалната библиотека „Проф. Боян..

публикувано на 12.09.24 в 14:06

Чистим заедно Шумен

Община Шумен ще се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември. Към доброволците тази събота ще се присъединят общинското ръководство и служители на администрацията. Заявки за участие в кампанията са подали граждани, фирми, учебни заведения и неправителствени..

публикувано на 12.09.24 в 13:55
Град Шумен

Продължаваме да се топим

С 1370 души е намаляло населението в Шуменска област през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро.  През 2023 г. в десетте общини от областта показателят има отрицателни стойности.  Най-голямо намаление на населението в резултат на отрицателен естествен прираст има в община Хитрино (минус 17.3‰), а най-малко – в..

публикувано на 12.09.24 в 13:26

Гореща телефонна линия

МВР разкрива денонощна телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на национално съвещание в Главна дирекция "Национална полиция".  Събитието беше свързано с подготовката, осигуряването и провеждането на изборите. То бе открито от служебния премиер Димитър Главчев.  "Точно един месец преди изборния ден ще открием..

публикувано на 12.09.24 в 12:44

Солени глоби за енергиен сниф

До 3000 лева е глобата за продажба на забранения от вчера енергиен прах. Това обясни Игнат Арсенов, главен директор на Дирекция „Контрол на пазара“ в Комисията за защита на потребителите пред БНТ.  По данни на регулатора продуктът не е категоризиран и е пуснат на българския пазар от август. Решението за пълна забрана за продажба на енергийния..

публикувано на 12.09.24 в 11:50

Иззеха незаконно оръжие

44-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на незаконно оръжие. Това съобщават от разградската полиция. Първоначално сигналът е бил за домашно насилие. Полицаите са започнали незабавно оперативно-издирвателни действия. В имот във вилна зона „Малкия хълм“, собственост на криминално проявения и осъждан мъж, в камара от пясък е открито..

публикувано на 12.09.24 в 10:56