Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на любовта

Снимка: Личен архив

Така се нарича дебютният роман на Десислава Маринова. Професионално е посветена на строгия ред на цифрите, но в думата ѝ бушуват емоции, които избликват в книгата ѝ. Обича да пътува, да попива в душата си чудни природни гледки, да опознава хората и да създава нови светове.

В романа „Фестивал на любовта“ Десислава Маринова ни повежда сред пътеките на най-дълбокото и разтърсващо чувство, без което не може нито едно живо същество. Две любовни истории, които се преплитат една в друга.

„Процесът на писане беше вълнуващ и предизвикателен. Всеки ден пишех независимо от вдъхновението. Имаше дни, в които вдъхновението ме заливаше, пишех часове наред.“, казва Десислава.

Тя е дъщеря на Данче Бозаджиева - фотограф от Разград. Нейни снимки на природата и чудесата в нея често украсяват интернет страницата на Радио Шумен. А другата творческа личност от семейството – Десислава, намира вдъхновение и удоволствие в писането. „Фестивал на любовта“ може да се каже, че е семейна книга, защото корицата е създадена от нейния съпруг и сина й.

Интервю на Здравка Русева с Десислава Маринова. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

52 години вярност на Хипократ

Д-р Русанка Петкова от Шумен е позната на няколко поколения шуменци. Хиляди дължат живота на децата и на внуците си на жената, която е сред пионерите в съвременната неонатологична помощ. Започва практиката си на лекар в далечната 1972 година. Последните 20 години е общопрактикуващ лекар - педиатър, но началото на нейният път е свързан с първия в..

публикувано на 23.10.24 в 16:07

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания при децата от 7 до 17 години  ще се проведат в Търговище този уикенд - 26 и 27 октомври . За седма поредна година профилактичната кампания е организирана от кинезитерапевта Весела Кръстева с подкрепата на нейни колеги от Търговище, Шумен и Сливен.  Досега, през годините, са обхванати близо 800 деца. Масово..

публикувано на 23.10.24 в 12:13

Село Войвода става привлекателно за туристи

Жителите на село Войвода, част от община Нови пазар, имат невероятния шанс да живеят на километър от историческия обект с национално значение – крепостта Динея. Най-голям разцвет тя преживява в периода 3 – 4 век. Вероятно в миналото е служила за междинна пътна станция между крепостите Абритус и Марцианопол. Изградена е във връзка със зачестилите..

публикувано на 22.10.24 в 14:36

Село с осем басейна

Селото с най-много басейни на глава от населението е поповското село Помощица. Помощица е обезлюдено поповско село на 19 км от общинския център. Ако влезете   в селото по първата отбивка от Разград в посока Попово, рискувате да попаднете в нещо като джунгла, превзела една от двете махали на Помощица. След помощ от кметския наместник, екипът ни..

публикувано на 22.10.24 в 14:19

Базар с кауза

Русенски женски благотворителен базар събра пари, които ще отидат в помощ на жертви на домашно насилие, които са настанени или са били настанявани в кризисния център „Динамика“ в крайдунавския град. Базарът с кауза обединява усилията на жени от Русе, както и събитийния център „Щастливи, умни деца“. Подобен базар в подкрепа на майки, пострадали от..

публикувано на 22.10.24 в 08:52

Един българин от Беларус

Виктор Мяделец е роден в Беларус, но от 36 години е открил любовта си в България. Музикантът, който никога не е работил по специалността си, в Шумен намира своята истинска мелодия и тя се казва Димитричка. Историята на Виктор започва от малко село, което днес не съществува, след това продължава в беларуската столица Минск в Музикалната академия,..

публикувано на 21.10.24 в 08:54

Тийнейджъри и табута

Възрастните хора казват: "Малки деца - малки проблеми, големи деца – големи проблеми“. Истината е, че когато малките започнат истински да порастват и да навлизат в тийнейджърските си години, когато вече си създават определен кръг от приятели, имат си  своя среда, то тогава може да се каже, че  родители и учители се изправят пред сериозни..

публикувано на 21.10.24 в 08:44