Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян зад волана посред бял ден

Снимка: Радио Шумен

46-годишен шофьор е задържан вчера в Районното управление в Силистра, тъй като управлявал лек автомобил с фалшива книжка след употреба на алкохол. 

Пробата му с дрегер отчела 4.01 промила алкохолно съдържание. Мъжът е отказал кръвна проба и остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо производство



По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в каруца

Двама мъже са пострадали при катастрофа вчера, съобщават от силистренската полиция. Пътнотранспортното произшествие е станало на 21 октомври около 20:30 часа по пътя Силистра – Добрич в близост до разклона за село Каменци.  По първоначални данни лек автомобил „Опел“, управляван от 28-годишен, е застигнал и ударил каруца, теглена от кон. В резултат на..

публикувано на 22.10.24 в 09:37
Снимката е илюстративна.

Областният управител с възражения

Несъгласие с предложените промени в разписанието на влаковете до Силистра е изразил областният управител на Силистренска област.  Поради слаб интерес от Българските държавни железници предвиждат да отпадне единият от влаковете до гара Самуил. В мотивите си Илиян Великов пише, че предвидената промяна ще доведе до крайно отрицателен..

публикувано на 22.10.24 в 09:12

Нова апаратура в болницата

Модерен ядрено-магнитен резонанс от ново поколение ще заработи в силистренската болница от идната година, съобщи БТА. Новата техника е снабдена с изкуствен интелект, който максимално съкращава времето за създаване на изображение.  Очаква се да започне основен ремонт и подготовка на сградата, където ще се намира новият апарат. Финансирането е с..

публикувано на 21.10.24 в 09:45

50 години етнографски музей

С научна конференция „Културни наследства и общности“ ще бъде чествана днес и утре 50-тата годишнина от създаването на Етнографския музей "Дунавски риболов и лодкостроене” в Тутракан.  В Крайдунавския парк е подредена изложба, посветена на юбилея. Тя проследява развитието на музея, който неслучайно е наречен "Визитната картичка на Тутракан”...

публикувано на 17.10.24 в 09:16

Ремонтират здравната служба

Започва дългоочакваният ремонт на здравната служба в дуловското село Паисиево. Средствата са около 230 000 лева.    "Повече от неотложно е това обновяване на двуетажната сграда. Строителството се извършва в съответствие с инвестиционен проект, одобрен с разрешението за строеж, издадено от архитекта на общината", каза кметът на Дулово Невхис Мустафа...

публикувано на 17.10.24 в 09:09

Водач на три наркотика

Под въздействие на дрога 42-годишен шофирал автомобил „Фолксваген“. Това съобщават от силистренската полиция. Вчера по ул. „Филип Тотю“ в Силистра той бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин, кокаин и бензодиазепин.  Взета му е кръвна проба и е задържан за срок до 24..

публикувано на 16.10.24 в 09:51

Обновяват уличното осветление

Договор за обновяването на уличното осветление във всички населени места е подписала община Дулово, това съобщи за БТА зам.-кметът Айваз Чакър.  Проектът е на стойност близо 2 милиона лева и е финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост. Предвижда се подмяна на електрически табла и на около 7000 осветителни тела с нови LED лампи. В..

публикувано на 14.10.24 в 09:07