Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благодарност от кмета

4
Снимка: Радио Шумен

Кметът Христо Христов се срещна днес с доброволното формирование към община Шумен и скаутския клуб „Мадарски конник“, за да им благодари за помощта, която са оказали за започналото почистване на парк „Кьошковете“. 

Доброволното общинско формирование е с 12-годишна история. За този период мъжете и жените в него са участвали в не малко акции. Най-яркият пример е гасенето на пожара в гората над квартал "Дивдядово". А само преди седмица част от доброволците изчистиха от храсти и клони т.нар. канал в парка „Кьошковете“.

Венцислав Керанов и Доника Димитрова от името на доброволното формирование обещаха, че помощта на доброволците няма да спре дотук, но казаха, че общината също трябва да помага на доброволците. Милен Димитров отбеляза, че шуменското формирование печели не малко състезания в страната, но само това не стига за същинската работа на доброволеца. За да може много по-лесно да се организират хората от екипа, при евентуално произшествие им е необходим автомобил, с който да се придвижват от базата си, която се намира в СУ „Трайко Симеонов“, до мястото на инцидента. 

От името на скаутите от клуб „Мадарски конник“ благодарност за срещата изказа Добромир Драев. „Нашата организация работи отдавна на територията на общината и се радваме, че младите хора при нас припознават като своя кауза доброволчеството“, каза Драев. Той допълни, че за първи път „Мадарски конник“ след дни ще посрещне доброволци от Англия, а следващата им мисия е почистване на дерета на Шуменското плато от изхвърлени автомобилни гуми. 

В края на срещата кметът връчи грамота и макет на Мадарския конник на хората от двете организации в знак на благодарност за съдействието.

Чуйте репортаж на Радослав Генчев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

52 години вярност на Хипократ

Д-р Русанка Петкова от Шумен е позната на няколко поколения шуменци. Хиляди дължат живота на децата и на внуците си на жената, която е сред пионерите в съвременната неонатологична помощ. Започва практиката си на лекар в далечната 1972 година. Последните 20 години е общопрактикуващ лекар - педиатър, но началото на нейният път е свързан с първия в..

публикувано на 23.10.24 в 16:07

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания

Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания при децата от 7 до 17 години  ще се проведат в Търговище този уикенд - 26 и 27 октомври . За седма поредна година профилактичната кампания е организирана от кинезитерапевта Весела Кръстева с подкрепата на нейни колеги от Търговище, Шумен и Сливен.  Досега, през годините, са обхванати близо 800 деца. Масово..

публикувано на 23.10.24 в 12:13

Село Войвода става привлекателно за туристи

Жителите на село Войвода, част от община Нови пазар, имат невероятния шанс да живеят на километър от историческия обект с национално значение – крепостта Динея. Най-голям разцвет тя преживява в периода 3 – 4 век. Вероятно в миналото е служила за междинна пътна станция между крепостите Абритус и Марцианопол. Изградена е във връзка със зачестилите..

публикувано на 22.10.24 в 14:36

Село с осем басейна

Селото с най-много басейни на глава от населението е поповското село Помощица. Помощица е обезлюдено поповско село на 19 км от общинския център. Ако влезете   в селото по първата отбивка от Разград в посока Попово, рискувате да попаднете в нещо като джунгла, превзела една от двете махали на Помощица. След помощ от кметския наместник, екипът ни..

публикувано на 22.10.24 в 14:19

Базар с кауза

Русенски женски благотворителен базар събра пари, които ще отидат в помощ на жертви на домашно насилие, които са настанени или са били настанявани в кризисния център „Динамика“ в крайдунавския град. Базарът с кауза обединява усилията на жени от Русе, както и събитийния център „Щастливи, умни деца“. Подобен базар в подкрепа на майки, пострадали от..

публикувано на 22.10.24 в 08:52

Един българин от Беларус

Виктор Мяделец е роден в Беларус, но от 36 години е открил любовта си в България. Музикантът, който никога не е работил по специалността си, в Шумен намира своята истинска мелодия и тя се казва Димитричка. Историята на Виктор започва от малко село, което днес не съществува, след това продължава в беларуската столица Минск в Музикалната академия,..

публикувано на 21.10.24 в 08:54

Тийнейджъри и табута

Възрастните хора казват: "Малки деца - малки проблеми, големи деца – големи проблеми“. Истината е, че когато малките започнат истински да порастват и да навлизат в тийнейджърските си години, когато вече си създават определен кръг от приятели, имат си  своя среда, то тогава може да се каже, че  родители и учители се изправят пред сериозни..

публикувано на 21.10.24 в 08:44