Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменят уличен водопровод

Снимка: Радио Шумен

Поради започнали изкопни дейности във връзка с аварийна подмяна на водопровод по ул. „Чая“ в Русе, временно ще бъде затруднено движението по улицата, съобщават от вдодоснабдителното дружество в дунавския град. 

В момента се извършва поетапна реконструкция на участък от водопровода по ул. „Чая“ от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с ул. „Осоговска планина“. 

Ремонтните дейности в този участък ще приключат до 16 август, след което ще се извършат подготвителни дейности за възстановяване на уличната настилка. 

Следващият етап обхваща участъка от ул. „Осоговска планина“ до ул. „Плана планина“, информират още от ВиК Русе. 


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенска област води по катастрофи

Русенска област е на първо място в страната по пътнотранспортен травматизъм и причините за това са лошата инфраструктура и липсата на добра организация на транспорта. Това стана ясно на форум за пътната безопасност, който се провежда в Русе.  Над 5000 са тежките катастрофи от началото на годината, 362 души са загинали, близо 7000 – ранени.  Форумът..

публикувано на 23.10.24 в 15:19

Деца срещу насилието

Два червени дъба бяха засадени в парка на Ценово, а в двора на Основното училище „Христо Ботев“ – брезичка, за която ще се грижат възпитаниците на учебното заведение. Дейностите са част от националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, която ще продължи три месеца. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на..

публикувано на 23.10.24 в 13:50

В готовност за зимата

Русе и малките населени места в общината са в готовност за предстоящия зимен сезон. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. Осигурени са инертни материали, а снегопочистващата техника е в изправност и в готовност за действие. Всички учебни, социални и здравни заведения също са готови за зимата и отоплението им е..

публикувано на 23.10.24 в 13:41

Деца помагат на герои

Основно училище „Любен Каравелов“ дари 1500 лв. за закупуване на пожарогасители за доброволците на община Русе. Това съобщават от местната администрация. Директорката на учебното заведение Веселка Николаева получи благодарствено писмо от кмета Пенчо Милков за дарението. Той подчертава, че подобни жестове имат огромно значение за снабдяването на..

публикувано на 23.10.24 в 09:09

Ремонтът на моста в график

Приключи подмяната на стоманобетонните панели в дясната лента на целия естакаден участък от 400 метра на Дунав мост при Русе, съобщават от областната управа. Новите панели са по-големи от предходните и затова техният брой е с 21 по-малко от тези, с които е изградено съоръжението.  В момента продължава полагането на бетон за изграждане на връзка между..

публикувано на 23.10.24 в 08:53

Празник в университета

Аграрно-индустриалният факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ днес празнува 70-та годишнина от основаването от 16:00 часа в Канев център.  Създаден през 1954 г., факултетът играе ключова роля в развитието на земеделската техника и технологии в България, като за тези седем десетилетия тук са се дипломирали над 10 000 специалисти. Той е..

публикувано на 22.10.24 в 09:22

Обсъждат разписанието на влаковете

Обществено обсъждане за разписанието на влаковете през 2025 г. ще се проведе днес в Горна Оряховица. В него ще участва заместник областният управител на Русенска област Георги Георгиев.  По време на срещата той ще настоява за директните връзки между Русе и София да останат и след декември тази година.  Особено внимание Георгиев ще постави на..

публикувано на 22.10.24 в 08:13