Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бутилирана вода за четири села

Снимка: БГНЕС

Бутилирана питейна вода ще раздават от днес в смядовските села Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, които от 15 август са в частично бедствено положение. От Общината са осигурили 30 тона питейна вода, като всеки жител ще получи еднократно по 20 литра. Засега не се налага обявяване на бедствено положение за града. След отстраняването на авария в петък в общинския център има вода, макар и с по-ниско налягане, каза за Радио Шумен кметът на Смядово Иванка Петрова.

Заради водния режим в десетки места в Шуменско, вследствие на продължаващото засушаване и заради внесеното искане от кмета на община Шумен за проверка на състоянието на язовир „Тича“ областният управител Бейнур Ахмед свиква днес работна среща. На нея са поканени кметове на общини и представители на ВиК – Шумен, на Басейновата дирекция и на Националния институт по метеорология и хидрология. Работната среща започва в 10:30 ч. в сградата на областната администрация.



По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Проверяват столове и бюфети

Проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година започва Българската агенция по безопасност на храните.  Инспекторите ще проверяват от 16 септември до 11 октомври всички столове, бюфети и обекти по Закона за храните на територията на училищата и кетъринг фирми, доставящи храна на учебните заведения в цялата страна.  Ще..

публикувано на 12.09.24 в 09:20

42 милиона за фермери

Свиневъдите могат да кандидатстват до 20 септември за втори транш подпомагане за брой реализирани угоени прасета по схемата за държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“.  Утвърденият бюджет е от 42 млн. лв. Помощта за прасета за угояване е 150,12 лв. на животинска единица (или 45,09..

публикувано на 12.09.24 в 09:04

28 партии и 11 коалиции

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Предизборната кампания ще започне на 27 септември - месец преди седмите парламентарни избори за 4 години.  Малко преди крайния срок вчера в ЦИК бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите..

публикувано на 12.09.24 в 08:41
Обзор

Слънчев четвъртък

Днес ще е предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има над крайните североизточни части от района.  Вятърът ще е до умерен от запад, следобед по крайбрежието от юг-югоизток. Минималните температури са между 14° и 19°, максималните ще се повишат и ще са от 25° до 30°.  За Шумен минималната е около 17°, максимална ще е около 27°...

публикувано на 12.09.24 в 07:28

Планово без ток на 12 септември

Разград На 12.09.2024, от 8:30 до 17:00 ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Осенец и с. Балкански ТП „Краварник Гецово“, ТП „Сушилни “Гецово", ТП „ Работилница ТКЗС- Осенец“, ТП „ Сушилня ТКЗС- Осенец“. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8:30 до 17:00, в районите на с. Езерче, гр. Цар Калоян Помпени..

публикувано на 12.09.24 в 07:17

ВАС разпореди регистрация на "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на ЦИК да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в изборите. Съдът изпраща преписка до комисията, с която нарежда на изборната комисия, "незабавно да регистрира" коалицията, представлявана от Делян Пеевски. Решението е окончателно и не подлежи..

публикувано на 11.09.24 в 15:59

Пазят децата на пътя

Полицията ще предприеме засилени мерки около училищата в първия учебен ден - 16 септември. Вече са проведени срещи с ръководствата на училища и регионалните управления на образованието.  Мерките ще бъдат както преди началото на учебния ден, така и в неговия край, за да може да се гарантира безопасността, когато децата влизат или излизат от училищния..

публикувано на 11.09.24 в 14:26