Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко ранени при катастрофа

Снимка: Pixabay

Двама души са пострадали след пътен инцидент в община Омуртаг, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Търговище. 

В събота около 00,05 ч на първокласния път I-4 София-Варна, преди разклона за с. Беломорци, правоспособен 20-годишен водач от с. Камбурово, община Омуртаг, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация в посока Търговище- Омуртаг, на ляв завой е изгубил контрол над управлението на колата. 

Автомобилът е излязъл вдясно извън пътното платно и се е преобърнал многократно в обработваема нива. В резултат на инцидента в МБАЛ-Търговище са настанени с опасност за живота им двама души водачът – с гръдна травма, и пътувала в него 22-годишна жена от с. Камбурово – с черепно-мозъчна и гръдна травма.

Пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.


По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избирателната активност в Търговищко

10.73% е избирателната активност към 11:00 ч. в област Търговище в изборите за народни представители.  Гласували са 12 559 от имащите право на вот, каза за Радио Шумен Диана Игнатова, председател на Районната избирателна комисия. Най-активни са в община Антоново-14.45%. В община Омуртаг вече са пуснали бюлетина 2 541 души или 10.06 на сто от..

публикувано на 27.10.24 в 12:10

Млади хора пред урните

В община Търговище на 27 октомври за пръв път ще могат да гласуват 284 души. Това са младежите, навършили пълнолетие от предходните избори на 9 юни до днес. Най-възрастният гласоподавател в общината е мъж от село Макариополско, който е на 102 години. Общо 56 238 души са вписани в избирателните списъци в община Търговище в изборите за народни..

публикувано на 27.10.24 в 11:12

Изборният ден в Търговищко е открит навреме

Вотът в Търговищка област започна нормално във всички 265 секции, от тях 8 са подвижни. В 163 от секциите се гласува с машини. Устройствата навсякъде са стартирали без проблеми, каза за Радио Шумен Диана Игнатова, председател на Районната избирателна комисия.  Секционните комисии имат необходимия кворум. В състава им са ангажирани 2082 души. Четири..

публикувано на 27.10.24 в 09:04

Ремонтират Синджирли джамия

Основен ремонт и реставрация на Синджирли джамия започва в Омуртаг. В изграждането на молитвения дом ще бъдат вложени над 3 млн. лв., каза за БТА секретарят на община Омуртаг Емрах Шюкриев. По негови думи половината от тях вече са отпуснати и работата може да започне. Синджирли джамия е най-старият мюсюлмански храм на територията на община..

публикувано на 24.10.24 в 11:00

Кражба на автогарата

Кражба на пари и лични документи разследват полицаите от Търговище. Вчера около 14:50 часа на авторагарата в града от автобус, фирмена собственост, от дамска чанта са отмъкнати 1650 лв., 100 евро и лични документи – собственост на 18-годишно момиче от Търговище.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.10.24 в 10:50

Община Омуртаг с нов кмет

Джунейт Йонузов е новият кмет на община Омуртаг, съобщи за Радио Шумен председателят на Общинската избирателна комисия Нелис Реджеб. Преброени са 100% от бюлетините.  Открити са минимални пропуски от информационното обслужване, които са били отстранени. В община Омуртаг частичните местни избори се проведоха вчера при активност 38%.  През октомври..

публикувано на 21.10.24 в 09:22

Алармират за незаконен сондаж

Извършване на незаконен сондаж до село Угледно, община Омуртаг, са установили от Басейнова дирекция „Черноморски район“, съобщават от Гражданското сдружение „Вода за Омуртаг“. По този повод от Басейновата дирекция са изпратили преписка до Районната прокуратура в Търговище за извършване на проверка по случая и дали има основания за образуване на..

публикувано на 21.10.24 в 09:10