Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и дъжд

Снимка: Радио Шумен

Между 17° и 21° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 19°, атмосферното налягане е 989 хектопаскала – слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 96%

Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, за Шумен около 34°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 29°.

Прогнозата за времето е на Симона Георгиева – дежурен синоптик във Варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология.

По публикацията работи: Айше Лятиф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа с военен самолет

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебен самолет L-39 ZA, съобщиха от пресцентъра на военното министерство. Учебният самолет L-39 се е разбил в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина, съобщава БНТ.  При инцидента не се е задействал..

публикувано на 13.09.24 в 14:13
Архив

Пожарни на парад

Продължават проявите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност. Във всички районни служби за пожарна безопасност и защита на населението са организирани Дни на отворените врати с приемни за граждани.  А в Търговище днес ще се проведе парад със специализираните автомобили, които използва в дейността си Регионалната служба в Търговище. Шествието..

публикувано на 13.09.24 в 08:43

Пунктове на еЗдраве

Временни пунктове, на които хората могат да получат помощ за достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, ще работят днес у нас. Това се прави заради големия интерес към услугата по сдвояване на телефона със системата за достъп до личното здравно досие.  Пунктове ще има в Силистра и в русенското село Иваново, а в Шумен пунктът ще бъде..

публикувано на 13.09.24 в 08:37

Шестима министри на парламентарен контрол

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса. Очаква се той да даде повече информация за назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и за осигуряването на вода за напояване в земеделието. На..

публикувано на 13.09.24 в 08:10

Планово без ток в петък

Неотложни ремонти  и профилактика на съораженията за доставка на електроенергия и днес, на 13 септември, в населени места от Североизточна България ще има планово прекъсване на електрозахранването, съобщават от електроразпределителното дружество. В част от Разград планират спиране на тока от 8:30 до 17:00 ч. В Русе нска област от 08:00..

публикувано на 13.09.24 в 07:11

Времето в петък

Между 13 и 19 градуса са температурите на въздуха, измерени в 6:00 ч. в Североизтока. Най-хладно е в Търговище, къдетто термометърът е показал 13 градуса, в Шумен – 14, в Русе – 17, в Разград – 18, в Силистра – 19 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 983 хектопаскала – по-ниско от средното за месеца, през деня ще се понижава; относителната влажност на..

публикувано на 13.09.24 в 06:43

Гореща телефонна линия

МВР разкрива денонощна телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на национално съвещание в Главна дирекция "Национална полиция".  Събитието беше свързано с подготовката, осигуряването и провеждането на изборите. То бе открито от служебния премиер Димитър Главчев.  "Точно един месец преди изборния ден ще открием..

публикувано на 12.09.24 в 12:44