Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощна охрана на Дунав мост

Снимка: Община Русе

Денонощно екипи на МВР осигуряват на място безопасността на движението и проходимостта в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Това съобщиха от областната администрация. Екипите работят основно в зоната на кръговото кръстовище между бул. „България“ и бул. „Тутракан“. 

В случай на усложнена пътна обстановка на място ще бъдат изпращани допълнителни патрули, които да регулират движението. Въпреки усилията на служителите на реда, често поради огромния брой леки коли, които подхождат към границата от трите възможни посоки, в не малко случаи и по причини, свързани с нарушения, извършвани от водачи, се образуват сериозни задръствания и тапи в района. 

Заради натоварения чуждестранен трафик, често такива задръствания възникват и във вътрешността на града, по бул. „Липник“, ул. „Плиска“ и други маршрути в областния град, както и в малките населени места. Между 6 и 8 септември се очаква пореден пик на леките коли, пътуващи в посока от България към Румъния.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели

Рекорден брой участници се включиха в двата конкурса на празника на торта Гараш, който се проведе в Русе. Близо 40 любители сладкари се състезаваха днес за „Най-добра нетрадиционна торта Гараш“ и за „Най-добра традиционна торта Гараш“.  Две журита от професионалисти оценяваха десертите, които бяха изложени пред Доходното здание. Победител в конкурса..

публикувано на 14.09.24 в 17:35

Отново награда за Александра Барбова

12-годишната Александра Барбова от Русе спечели наградата за най-малък участник в третото издание на конкурса за непрофесионалисти за изработване на торта Гараш, в категорията за класическа торта Гараш. Александра е миналогодишния носител на специалната награда на кмета на Русе Пенчо Милков. Освен в кулинарията тя е добра и в спорта, вицешампион е по..

публикувано на 14.09.24 в 12:26

Първи випуск от Тараклия

Дипломира се първият випуск на Русенския университет в Тараклия от специалност "Бизнес мениджмънт". Студентите от тази специалност се обучаваха по съвместна програма между Русенския университет и Тараклийския държавен университет. На специална церемония дипломите си получиха 15 студенти, които се дипломираха успешно като бакалаври на..

публикувано на 13.09.24 в 08:51

Среща за родители

Общинското училище за родители ще проведе днес трета среща с русенци, които искат да научат как да подобрят грижата за децата си.  Безплатните лекции започват от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. В тях участват д-р Татяна Итова, неонатолог и Антонина Михнева, старша акушерка в университетската болница „Медика". Д-р Итова ще обясни на..

публикувано на 12.09.24 в 09:01

Проверки за фантомни регистрации

До 16 септември ще стане ясно дали има фрапиращи случаи на регистрации на хора на един и същ адрес за вота на 27 октомври в региона. Това обяви областният управител на Русенска област Драгомир Драганов по време на среща с държавните институции, които обезпечават изборния процес.  По думите му, се очаква ниска избирателна активност, заради което е..

публикувано на 12.09.24 в 08:45

Нов ректор на Русенския университет

Проф. д-р инж. Генчо Попов е временно изпълняващ длъжността ректор на Русенския университет. Той е досегашен зам.-ректор по учебната работа. Назначен е от министъра на на образованието и науката Галин Цоков. Проф. Попов ще управлява висшето училище не повече от шест месеца, като в рамките на този период ще трябва да се проведе частичен избор за..

публикувано на 11.09.24 в 10:03

Среща за изборите

Подготовката за провеждането на извънредните парламентарни избори на 27 октомври ще обсъди днес областният управител на Русе Драгомир Драганов на среща с отговорните ресорни институции, съобщиха от Областната администрация на града.  „Подобна инициатива е от първостепенно значение за осигуряването на честен и прозрачен вот, така че гражданите на..

публикувано на 11.09.24 в 09:12