Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,8 милиона за сграда за тържества

Снимка: БТА

Многофункционална сграда за празненства и масови събирания ще бъде построена в антоновското село Трескавец, съобщи БТА. Инвестицията за над 1 милион и 800 хиляди лв. е по проект на общината, финансиран от държавния бюджет. 

Застроена ще бъде площ от над 670 кв. м. Очакванията на общинския кмет Хайредин Мехмедов са сградата да бъде използвана за сватбени празненства и други семейни поводи. Сега жителите на общината са принудени да организират своите събирания в съседния град Омуртаг или в областния център Търговище.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново на неделно училище

Започва новата учебна година в неделното училище към храм „Св. Успение Богородично“ в Търговище. Началото ще дадат тази неделя отците Бисер Христов и Анатоли Тодоров със Св. литургия, информира БТА.  И през тази  година децата  ще могат да беседват, да рисуват, да гледат филми, да пеят и да играят. В програмата са включени теми, свързани със..

публикувано на 09.10.24 в 12:34

Почистват ореховата гора

Започна почистването на ореховата гора в парк „Боровец“ край Търговище, съобщи местната администрация. Целта на дейностите е да се подобрят условията за разходка в района.  Премахват се паднали и изсъхнали дървета, клони и храсти. Почистват се пътеките в парка, ще бъдат оформени и короните на част от ореховите дървета. Заради голямата площ ще се..

публикувано на 09.10.24 в 11:02
Община Опака

Ремонтират улици в Опака

Улица в центъра на Опака, която не е била ремонтирана повече от 30 години, вече е с нов асфалт. Използвани са средства от капиталовата програма на местния бюджет.  Обявена е обществена поръчка за ремонта и на ул. „Цар Калоян“ в общинския център и се очаква той да започне до 2 седмици, съобщава кметът на Опака Гюнер Ашимов, цитиран от БТА.  До..

публикувано на 09.10.24 в 08:56

Обзавеждат нова забавачка

Договорите за оборудване и обзавеждане на новата сграда на ДГ „Червената шапчица“ в Търговище са подписани. Избрани са и изпълнителите на дейностите, съобщиха от общинската администрация.  Мебелите, електрическите уреди, занимателните спортни уреди и пособия за физкултурния салон и групите трябва да бъдат доставени и монтирани до средата на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

Безплатни прегледи в "Солигена"

Безплатни прегледи за рак на маточната шийка започват от днес в Медицинския център „Солигена“ в Търговище. От тях могат да се възползват жени на възраст от 20 до 29 години и от 40 до 49 години, независимо дали са здравноосигурени или не.  Пациентите няма да плащат за прегледа. Няма нужда и от направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с..

публикувано на 07.10.24 в 09:51

Косенето на финала

Пред приключване е второто за годината машинно косене на банкетите и кастрене на клони по общинска пътна мрежа в Търговище. Дейностите се извършват от Общинското предприятие БКС. Терените се обработват с машина за косене на трева, с храсторези и друга специализирана техника. Там, където преминаването на машините е невъзможно заради мантинелите,..

публикувано на 07.10.24 в 09:24

Ремонт на пейките

Ремонт на пейките по централната улица „Васил Левски“, в участъка между площадите „Свобода“ и „Независимост“, в Търговище извършват екипи на общинското предприятие „Флора“. Изцяло се подменят дървените части на пейките, а там, където е необходимо, се ремонтират и металните части на конструкциите.Материалът, който се използва за новите пейки, е дъб...

публикувано на 04.10.24 в 11:44