Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем задържани при спецакция

4
Снимка: ОДМВР Шумен

13 са регистрираните престъпления при проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в населените места на територията на Областната дирекция на МВР - Шумен. Задържаните са осем. 

В хода на операцията са проверени 608 моторни превозни средства и 873 лица. За различни констатирани нарушения са съставени 34 акта, наложени са 207 глоби с фиш. 

Извършени са проверки в 70 търговски обекта, 28 питейни и увеселителни заведения, в 6 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са 13 заложни къщи, 12 автоморги, сервизи и автомобилни депа. 

Профилактирани са лица от активния криминален контингент, съставени са 11 предупредителни протокола. 

Иззети са оръжия от два адреса в Плиска и село Ружица, наркотични вещества в Шумен, документирани са престъпления придобити по незаконен начин дърва за огрев в село Черноглавци и село Изгрев.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет подвижни урни в Силистренско

По една подвижна избирателна секция на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври ще има и в общините Алфатар, Дулово и Тутракан, а две ще са те в община Главиница. Това реши Районната избирателна комисия в Силистра.  Двете подвижни секции в Главиница ще се помещават в Средното училище „Васил Левски“ в общинския център. Те ще обслужват..

публикувано на 11.10.24 в 10:54
Подвижна избирателна кутия

23 подвижни секции в Разградско

Хората с увреждания от община Разград ще могат да гласуват в една подвижна избирателна секция на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Решението е на Районната избирателна комисия.  В общинската администрация са постъпили общо 19 заявления от избиратели с трайни увреждания от Разград и от селата Дянково и Раковски. Най-много –..

публикувано на 11.10.24 в 10:48

Иззеха бележници с имена на хора

Тефтери с имена на хора са намерени и иззети от служители на икономическа полиция в Разград. Специализираната полицейска операция, насочена към противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и купения вот, бе проведена в разградското село Ясеновец на 10 октомври. В хода на полицейската акция са проверени търговски..

публикувано на 11.10.24 в 09:43

Ибрямов остава в ареста

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста независимия депутат Джейхан Ибрямов, който беше задържан със 100 000 предварително белязани лева.  Решението е окончателно. Ибрямов е обвинен в търговия с влияние във връзка с обществени поръчки в Министерството на отбраната.  Съдебният състав дискутира по-скоро около спорния въпрос имало ли е..

публикувано на 10.10.24 в 14:38

Започна демовотът в Русе

Демонстрации за гласуване с машини на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври започнаха от днес в Русенко. Избирателите имат възможност да се запознаят на място с машината, да извършат пробно гласуване, да получат информация и пълно съдействие от представители на Районната избирателна комисия (РИК). Пробното гласуване ще продължи до 22..

публикувано на 10.10.24 в 14:02

МВР съдейства на гражданите

Звената „Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР в Шумен ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Това съобщават от шуменската полиция. По искане на гражданите ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с..

публикувано на 10.10.24 в 12:20

Двама задържани при спецакция в Шуменско срещу търговията с гласове

Специализирана полицейска акция срещу изборна търговия с гласове се провежда днес в Шуменска област. До момента са извършени проверки на два адреса в Шумен, задържани са двама. Това каза за Радио Шумен комисар Румен Симеонов. " В момента се извършват процесуално-следствени действия, които да установят дали тези лица имат отношение към изборния..

публикувано на 10.10.24 в 08:34