Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Графити фест в Русе

4
Снимка: Цвета Ненова

Уличното изкуство - графити арт, може да се види тази седмица във фоайето на Доходното здание в Русе.

Участниците в международния „Графити фестивал I Русе I Пристанище на 60 корабни статуи“ създадоха над 60 първоначални визии, най-добрите от които бяха подредени за публичен показ в края на миналата седмица. Сдружение „Екоарт“ организира събитието като част проекта, финансиран по Програма „Култура“ на община Русе.

Във фестивалния процес се включиха повече от 30 русенски ученици. Повечето от тях са възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, Английската езикова гимназия „Гео Милев“, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“, Средното училище по европейски езици „Константин-Кирил Философ“.

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари за спортните клубове

Новата Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове и спортните дейности в община Русе беше приета днес от Общинския съвет с пълно единодушие. Според разпоредбите в нея, размерът на средствата не може да бъде по–малък от 3% от общинския бюджет.  Документът регламентира както условията за кандидатстване за общинско..

публикувано на 24.10.24 в 13:45
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори път

Катастрофа затвори движението по пътя Русе - Бяла край разклона за село Иваново. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  По първоначална информация, произшествието е станало между няколко леки автомобила и камион. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на "Спешна помощ".  При инцидента леко са пострадали две жени...

публикувано на 24.10.24 в 12:31

Симулация на авиокатастрофа

Симулация на авиокатастрофа в местността "Стълпище" се проведе край Русе. Мащабното учение събра екипите за извънредни ситуации от няколко институции на брега на Дунав тази сутрин. Стартът на дейностите беше даден от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Живко Петров, който заяви, че е доволен, че подобна тренировка се провежда,..

публикувано на 24.10.24 в 12:17

Солени глоби за хвърлен фас

Повишиха глобите за замърсяване на обществените места в Русе. Това стана с решение на Общинския съвет днес, който единодушно одобри изменението в Наредба № 3, което предвижда по-високи санкции за хвърляне на угарки от цигари, билети от градския транспорт и други малки отпадъци по улиците и тревните площи. Целта на изменението е да се подобри..

публикувано на 24.10.24 в 11:48

Мащабно учение в Русе

Два военни хеликоптера се очаква да се включат в мащабното учение за търсене и спасяване на пострадали при авиационно произшествие по поречието на Дунав, съобщават от областната администрация в Русе. Тренировката ще се проведе в местността „Стълпище“ край село Мечка.  Предвижда се симулация на търсене и спасяване на пострадали при авиационно..

публикувано на 24.10.24 в 09:07

Русенска област води по катастрофи

Русенска област е на първо място в страната по пътнотранспортен травматизъм и причините за това са лошата инфраструктура и липсата на добра организация на транспорта. Това стана ясно на форум за пътната безопасност, който се провежда в Русе.  Над 5000 са тежките катастрофи от началото на годината, 362 души са загинали, близо 7000 – ранени.  Форумът..

публикувано на 23.10.24 в 15:19

Деца срещу насилието

Два червени дъба бяха засадени в парка на Ценово, а в двора на Основното училище „Христо Ботев“ – брезичка, за която ще се грижат възпитаниците на учебното заведение. Дейностите са част от националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, която ще продължи три месеца. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на..

публикувано на 23.10.24 в 13:50