Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С около 20 см се е повишило нивото на водата в реките, които минават през Столичната община

Снимка: Архив
С около 20 см се е повишило нивото на водата в реките, които минават през Столичната община, вследствие на валежите. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Продължава наблюдението на реки, язовири и водоеми, започнало вчера по заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Към момента няма сигнали за инциденти и критични участъци.

Значителни валежи имаше през нощта в цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В София са паднали 26 л/кв. м. Оранжев код за обилни валежи е обявен днес в общо 10 области в Северна България.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦСКА София избра изпълнител за строежа на новия си стадион

Главболгарстрой ще извърши реконструкцията на стадион "Българска армия", съобщиха от ЦСКА София. "Червените" обявиха, че са подписали договор с една от водещите строителни компании, която трябва да извърши основната част от строежа на новия стадион за около една година. Според плановете стадионът с обновена паркова среда трябва да бъде изцяло завършен..

публикувано на 19.09.24 в 16:25

Фирмата, свързвана с експлодиралите пейджъри, няма офис в София

Фирмата, посочена в медийни публикации като участник в доставката на избухналите в Ливан пейджъри, няма офис в София. Това установи проверка на БНР. На адреса, посочен за контакт на столичния булевард "Витоша", има апартаменти, които се отдават под наем през платформа в интернет и няколко офиса. Борисов призова ДАНС и кабинета да..

публикувано на 19.09.24 в 14:14
Министърът на образованието Галин Цоков

Тестват с електронни устройства уменията на деветокласниците по природни науки

Измерването на умения в областта на природните науки за деветокласниците се планира да се проведе на 14 и 15 октомври и ще се осъществи на електронни устройства. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков пред социалните партньори от Отрасловия съвет по образованието в МОН, съобщиха от пресцентъра на Министерството на..

публикувано на 19.09.24 в 13:05

НС решава дали да облекчи условията за референдуми

Депутатите решават дали да облекчат условията за провеждане на референдуми и дали да освободят председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Те ще изслушат и служебния вътрешен министър Атанас Илков. В дневния ред е включен и спорните промени в Закона за опазване на околната среда. Промените в Закона за прякото участие на..

публикувано на 19.09.24 в 08:13

Пожар във влака София-Варна, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна. Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива.  Движението по линията беше спряно за около един час.  Огънят в локомотива е угасен, той не се е разпространил във вагоните на влака. Екипът на..

публикувано на 18.09.24 в 18:25

Подготвят промени в наредбата за информация за имитиращите млечни продукти

Министерството на земеделието подготвя промени в наредбата за предоставяне на информация на потребителите за храните, като целта е да се въведат допълнителни изисквания при използването на имитиращи млечни продукти. Промените ще направят задължително обявяването на точния състав на ястията в заведенията за обществено хранене. Промяната на..

публикувано на 18.09.24 в 13:59

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота". Целта е да..

публикувано на 18.09.24 в 08:43