Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред офиса на новия омбудсман

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин граждани се събраха на протест пред офиса на новия омбудсман Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Те са издигнали надписи „Омбудсрам”. В 10 ч. днес предстои Мая Манолова да встъпи в длъжност като омбудсман. Предишният омбудсман Константин Пенчев ще й предаде поста на специална церемония.

Един час по-късно Манолова ще се срещне с граждански организации на хора с увреждания, с родители на деца с увреждания и с представители на животновъдни сдружения, които са потърсили за съдействие омбудсмана. По-късно през деня е организирана и първата приемна с граждани.

Повече подробности от мястото на събитието - чуйте от Георги Кольовски.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Редакторът Антон Биров

"Инстамозък" - как пристрастяването към дигиталните технолгии влияе на здравето ни

Живеем в един непознат свят, който изобщо не прилича на онзи, за който сме създадени. Мозъкът ни вижда опасности навсякъде, лесно се стресира и разсейва и не умее да върши няколко неща едновременно, въпреки че живеем в дигитален свят.  Това е темата в книгата “Инстамозък” на водещия експерт Андерш Хансен .         Авторът говори за различните начини,..

публикувано на 11.10.24 в 13:24

Микрофестивалът Инфундибулум обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд

На 12 октомври от 16 ч. в района на подлеза до Автогара Габрово започва вторият Mикрофест на платформата Capturing Creativity на Росина Пенчева. Тази година микрофестивалът носи името "Инфундибулум" и преобразява нетипичното за събития градско пространство с триизмерна артинсталация, читалня за фантастика, концерти и диджей сет. Цялата програма е..

публикувано на 11.10.24 в 12:39

Иззеха нелегално продавани стоки от магазин в Перник

Нелегално продавани стоки са открити и иззети от търговски обект в Перник, съобщиха от ОДМВР. Полицаите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" проверили магазин в центъра на областния град.  Намерени и иззети са около 240 артикула - предимно дрехи от известни търговски марки, продавани без съгласите на притежателя на изключителното..

публикувано на 11.10.24 в 12:21
Цигуларят Ясен Тодоров

Ясен Тодоров - цигуларят, който фотографира, докато пилотира самолет

Проф. Ясен Тодоров e цигулар, който се увлича професионално по фотографията и обича да пилотира собствения си самолет, като го прави напълно легално, защото има лиценз за пилот-инструктор и има над 5000 летателни часа . Иначе той е от 21 години професор по цигулка в държавния университет в Сан Франциско, САЩ. Работата му като преподавател не го..

публикувано на 11.10.24 в 11:47
Росица Гецова и Калина Димитрова

“Поглед - екология и технологии” - за изкуството, което прави видими екологичните проблеми

Проектът “Поглед - екология и технологии” е създаден като платформа за представяне на съвременни творчески позиции, изследващи и интерпретиращи социално-екологични проблеми посредством експериментиране с нови материали и технологии. Проектът подкрепя създаването на художествени творби с иновативни технологични средства, както и изследването и..

публикувано на 11.10.24 в 10:52

Запазва се интересът към специалностите в Академията на МВР

Кандидат-студентската кампания в Академията на МВР обикновено започва през юни и включва няколко компонента под формата на изпити, които трябва да покрият кандидатите. През тази година около 7 души се борят за едно място в Академията. “Това е едно традиционно равнище, които поддържаме и е свързано с големия интерес, който има към полицейската професия и..

публикувано на 11.10.24 в 09:58

Доброволци почистват район "Оборище" в събота

На 12 октомври доброволци ще почистват район „Оборище“. Това е първото от серия почиствания "Чиста работа!", организирано от млади лидери, посланици на Европейския пакт за климата. Целта е да се спре нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и мотивирането на местните жители да пазят чистота, както и да се грижат за обкръжаващите ги пространства...

публикувано на 11.10.24 в 09:35