Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил е домакин на международна работна среща по програма "Еразъм + Спорт"

Снимка: otdron.com

Кюстендил е домакин на международна работна среща по програма "Еразъм + Спорт".  Така се поставя и началото на проекта "СТАРТ - активизиране и интегриране на хора с увреждания, чрез адаптиране на традиционни игри и спортни дисциплини".

Водеща организация е спортно сдружение за хора с увреждания от Полша, а партньори освен кюстендилското сдружение, са турска и македонска фондация.

Основните цели са да се популяризират традиционните игри и спортните дисциплини като средство за повишаване на физическата активност и като възможност за социалното приобщаване на хората с увреждания. Работната среща ще продължи до края на месеца с теоретични занимания, демонстрации и практическа работа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аптекар в София е намушкан с нож, нападателят е заловен

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на бул. "Шипченски проход" в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата. Нападателят с множество криминални регистрации, осъждан и е лежал ефективни присъди. В момента..

публикувано на 21.08.24 в 18:45

Изложба в Националната галерия в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете Днипро, Лвов, Полтава и Одеса. Произведенията са спасени от зоната на военните действия с помощта на..

публикувано на 21.08.24 в 15:44
Стопкадър от срещата

Борисов обяви, че има нова кауза - да се улесни движението на автомобили в София

В пряко включване по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има нова кауза - да се улесни движението на автомобили в София. Това става главна цел на столичната организация, съобщи Борисов като нарисува план пред бившия кмет Йорданка Фандъкова: "Ние искаме това! Другите могат да искат вътрешен министър, други - да искат външен министър. Ние..

публикувано на 21.08.24 в 12:47

Временно спират водата в ж.к. "Връбница" 1

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи в ж.к. "Връбница" 1, на 21 август 2024 г. ще бъде спряно водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в района на ул. "Свети Мина" от бул. "Ломско шосе" до ул. "Лютиче". Ако строително-ремонтните дейности продължат повече от 12 часа "Софийска вода" ще осигурени алтернативно..

публикувано на 21.08.24 в 09:06
Изглед с дрон над ремонта на ул. „Опълченска“ в частта от бул. „Сливница“ до ул. „Цар Симеон“

Защо ремонтът на ул. "Опълченска" е толкова важен, според Столичната община

Ако ремонтът на ул. "Опълченска" не бъде реализиран, това ще провали довършването на градския ринг , което е критично важно за ефективното движение в София. В резултат на това, градът ще продължи да страда от сериозни задръствания, особено в централната градска част. Това се посочва в позиция на Столичната община, изпратена до БТА във връзка с..

публикувано на 20.08.24 в 17:37

Земетресение от 2,7 по Рихтер беше усетено в някои столични квартали

Слабо земетресение е усетено по високите етажи на някои квартали на столицата.  То е регистрирано минута преди 16.00 ч. и е било с магнитуд 2,7 по Рихтер. Епицентърът на труса е бил в южния квартал "Кръстова вада" , на дълбочина 15 км, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география.

публикувано на 20.08.24 в 16:50
Снимка: Сдружение Заедно за чиста природа

Софиянци са против сеч на дървета заради разширяването на "Опълченска"

"Започва масово изсичане на дървета по проект за разширяване на пътното платно по ул. "Опълченска" . Няма обществено обсъждане на проекта.  Днес се чака еколог от общината, който да маркира кои дървета ще се секат. Има брези и липи, които са над 20 години." Това коментира Дани Давидкова, която е сред хората, които тази сутрин протестираха...

публикувано на 20.08.24 в 12:28