Колко често ви се случва да се храните на ресторант? А смятали ли сте колко ви струва това удоволствие? В натовареното ежедневие много от нас си намират оправдание, за да не готвят вкъщи. Не защото не могат, а просто защото домашната храна е изместена като приоритет от по-забавни занимания като кино или пък концерт. А какво ще кажете, ако научите, че може да правите и двете неща с практично готвене. При него няма статични рецепти, фиксирани количества продукти или задължителни технологии на приготвяне.
Въпреки многобройните тв кулинарни предавания, съществуват причини да се отдалечим от готвенето като дейност. Например липсата на време ни принуждава да изтласкваме някои задължения или занимания от списъка с приоритети и готвенето е сред тях. Трябва обаче да не робуваме на клишетата, да се абстрахираме от мисълта, че приготвянето на храна е сложна и непременно времеемка дейност.
Човек трябва да разбере какво работи за него и да не мисли, че това, което прави, не е правилно, обяснява Софи Йотова от Foodie Boulevard. Разбира се, нужно е внимание и търпение, но е добре да не се преизпълваш с очаквания, подхранени от тв поп културата.
„Има начин да се храниш с лесно и практично приготвена храна, без да е скъпо и без да го чувстваш като бреме – убеждава Софи. И дава конкретни и приложими съвети:
1. Планиране. То може да се прави в дни с малко повече време, но пък ползата се усеща през заетите.
2. Може да се приготвят т.нар. заготовки, например неовкусено вариво за през делниците. Или да се нарежат зеленчуците. Тези ингредиенти на ястието могат да се комбинират като парченца Лего.
3. Използвайте времето докато готвите - да слушате подкасти, лекции или аудиокниги, например.
Е, освен всичко друго, в разговора със Софи Йотова ще научите и рецепта (трябват ви само 10 мин.) за ястието омлетица – комбинация между пица и омлет. Мммм…
Чуйте разговора със Софи Йотова.
Четирима млади, но всеки със сериозна биография музиканти, се събират за да споделят с публиката любовта си към камерната музика. Двама (или по-скоро двете) от тях гостуват в „Радиокафе“ за да ни разкажат за предисторията и за първите две изяви на новата формация – Илина Илиева и Магдалина Вутова: Започваме с името, което се ражда в много..
В първия работен ден от новата седмица, темите от деня в предаването "Форум", коментира Тодор Терзиев, завършил Международен бизнес и мениджмънт с профил финанси и маркетинг в Хага, Нидерландия. Заедно с водещия Лъчезар Христов, се спряха на следните теми: - Маратон от протести през седмицата заради бюджета. - От "Продължаваме промяната"..
На 1 декември стартира гласуването в кампанията "Решава София", в която граждани могат да подкрепят проекти , предложени от самите тях или от неправителствени, или професионални организации. В рамките на две седмици ще се определят първоначалните предложения, а след това предстои да се гласува и за окончателните. Столичани отново ще могат да..
Такса битови отпадъци е основен елемент в управлението на отпадъците - с нея общините покриват разходите за събиране, транспорт и третиране на твърдите битови отпадъци. В България в момента плащаме на база данъчна оценка на имота, но отдавна се говори за реформа на тази такса и за въвеждането на модела "замърсителят плаща" или още: “плащаш, колкото..
През 2025 г. се навършват 165 години от рождението на Екатерина Каравелова, първата защитничка на женските права в България, учителка, преводачка, писателка. Какво място заема нейната личност в първия Интерактивен музей на “Будителките”, който се намира на площад "Гина Кунчева" в София, разказва Елица Павлович от екипа на Фондация "Будителките",..
Всяка година кампанията "Пиши за права" на "Амнести интернешънъл" обединява хора от цял свят, за да се борят с несправедливостта и да подкрепят хора, чиито права са застрашени. През последните няколко години действията на хора, съпричастни на инициативата, допринесоха за освобождаването активисти по света и възтържествуване на..