Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха събитията на българските младежки посланици на НАТО

България е член на НАТО от 29 март 2004 година
Снимка: БГНЕС

Искам да науча повече за тази мащабна организация - мисии, операции, проекти, приоритети, взаимодействия, съюзниците и партньорите, както и за членството на България в НАТО.

Това заяви пред Радио София Павла Цветкова. Тя е студентка по право и заедно с Борислав Вълов (по журналистика) е сред избраните 16 млади хора, които ще бъдат младежки посланици на НАТО.

Двамата ще имат срещи с ученици в страната и ще ги информират какво представлява НАТО, "ще бъдем мост между младите хора и Алианса, да разрушим някои предразсъдъци в обществото", допълва Борислав Вълов.

По този начин студентите участват в национален проект, организиран от Атлантическия клуб в България и Младежкото евро-атлантическо дружество и осъществен с подкрепата на Дирекция „Публична дипломация“ на военно-защитната организация.

Програмата „Младежки посланици на НАТО“ се провежда за втора поредна година. Новоизбраните 16 младежки посланици ще имат възможността да участват в редица събития и дискусии и да посетят Щаб квартирата на НАТО в Брюксел.

Чуйте повече в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропуснати ползи заради лоша регулация в здравеопазването

Близо 90% от от пациентските организации у нас не се чувстват пълноценно представени при формирането на политики в здравния сектор, сочат данни от анкета на Националния алианс "Редки болести България". На 17 септември – датата в календара, която се отбелязва като Световен ден за безопасността на пациента, Мрежата на гражданските организации на..

публикувано на 17.09.24 в 19:31
Венелина Николова

Венелина Николова директор на 125 СУ: "Първият учебен ден винаги е празник"

В предаването "Добър вечер, София" гостува госпожа Венелина Николова – директор на 125 СУ "Боян Пенев"  с която разговаряхме за символиката на празника в датата 15 септември. "Приемам 15 септември като истински празник, за мен той винаги е бил такъв и въпреки, че не е отбелязан в българския календар като празник, той е празничен ден за..

публикувано на 17.09.24 в 18:25

Ново издание на Книга на фамилния бизнес в България

Излезе ново издание на Книга на фамилния бизнес в България. Фирмите, включени в Книгата на фамилния бизнес, идват от различни индустрии, нареждат се сред пазарните лидери, показват значителен растеж във времето и имат амбиция за развитие на международните пазари. Общото между всички тях е и, че бизнесът им е успял да надживее няколко кризи, а..

публикувано на 17.09.24 в 18:00

Христомир Сърбинов: Фокусът на I Am Sofia е обърнат към хората, за да събере богатството на нашия град

Чрез откритото мобилно студио на Радио София, продължаваме да се срещаме с личностите свързани с културния живот на града. Основен акцент в днешните празнични срещи е фестивалът IAm Sofia и събитията които ще бъдат представени в неговата програма. Христомир Сърбинов е човекът, който решава да създаде този фестивал, в който да обедини..

публикувано на 17.09.24 в 16:51

"ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира за пети път

Конкурсът "ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира своето 5-то издание в България. През септември и октомври 2024, в рамките на събитието ще бъдат организирани семинари по екологични политики на общините и ще бъдат прожектирани поредица от филми за околната среда, отворени за всички с вход свободен. Посолството на Франция в България и..

публикувано на 17.09.24 в 15:25

София отбелязва своя празник

В деня, в който Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София, и на който градът ни отбелязва своя празник, жители и гости се стекоха, за да присъстват на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Св. Александър Невски". По-рано Столичният общински съвет проведе..

публикувано на 17.09.24 в 15:06

"Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги" ще възродят разказваческия дух

Поредната среща с участник във фестивала I Am Sofia, който ще оцвети следващите дни в нашия град. Той е Стефан Касев, който участва във фестивала с форматите "Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги". "Два формата, които се завръщат под някаква форма. Зад "Писатели без книги" стои колегата Нинко Кирилов. И двата са насочени към разказване..

публикувано на 17.09.24 в 15:05