Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки има за какво да благодари в края на трудната 2020 г.

Снимка: Архив

„Благодаря” е една от най-красивите думи в българския език, а когато е изречена с искрени чувства, носи радост и благодат на душата. „Благодаря” е отношение, което показваме към близки и далечни. 2020 година не беше благосклонна към нас, но въпреки трудностите, през които се наложи да минем, всички ние имаме нужда да изразим своята благодарност към семейството си, приятелите си, колегите си.

Потърсихме едни от най-изявените представите ли на бизнеса в България, както и лекари, учители, актьори, които да ни дарят със своите вдъхновяващи послания.

„Благодаря на всички, които са ми били полезни и на които аз съм бил полезен. В такива по-тежки моменти за обществото, степента на солидарност пораства, хората стават по-внимателни един към друг, по-етични и солидарни”, каза Левон Хампарцумян – председател на Български форум на бизнес лидерите.

„На първо място благодаря на моите колеги, които със своя труд и отдаденост стоят зад общия ни успех. Благодаря и на моите съмишленици в Съвета на жените в бизнеса, които показаха, че когато професионализмът и ентусиазмът се обединят зад добра цел, всичко е възможно. Не на последно място, изразявам благодарност към моето семейство”, сподели инж. Боряна Манолова, гл. изпълнителен директор на Siemens България и председател на Съвета на жените в бизнеса.


„Благодарността е вътрешно състояние и признание, отправям я към моите колеги от Български дарителски форум, без чието вдъхновение, организацията нямаше да успее да подкрепи дарители и организации в намирането на съмишленици по време на кризaта”, каза Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум.

„Никога не е късно човек да благодари. Признателна съм за всеки ден, в който се прибирам у дома и знам, че всички мои близки са добре. Благодарна съм и на екипа, с който работя, без чиято колаборация нямаше да са възможни подобни добри резултати”, сподели д-р Мария Янкова - акушер-гинеколог и председател на Асоциация по майчино-фетална медицина.


„Годината беше много трудна, изпълнена с редица предизвикателства. Според мен всички български лекари и учители са героите на днешния ден и затова благодаря именно на тях, че ни дадоха надежда», каза Геновева Маркова, учител по биология в Първо СУ „Пенчо Славейков”.

„Бих благодарила на себе си за силата, гъвкавостта и спокойствието в тази ситуация. Признателна съм на целия екип и поотделно на всеки служител за постигнатите резултати», коментира Ваня Панамска, директор „Човешки ресурси и администрация” в „Лукойл България”.



„2020 година ни научи да сме хора, да се обичаме повече и да оценяваме живота на възрастните хора. Наистина труден период за ресторантьорите като мен, но въпреки това се стараем да помагаме колкото можем на лекарите и останалите хора, които са на първа линия. Опитваме се да им дадем топлина в душата и да ги подкрепим”, каза Лео Бианки.

„Благодаря на всички, които застанах на първа линия в тази криза, на всичките си приятели, че се мобилизираха и успяха да направят годината запомняща се. Благодаря за това сътресение, ще ни помогне да се опомним и да продължим в по-добра посока”, сподели актьорът Иван Юруков.

Дарете и вие усмивка и благодарност на хората около вас. Покажете им, че ги цените, не само с думи, но и с действия. Ако намеренията ви са искрени, ще бъдете дарени и с прекрасна ответна реакция. Обещаваме ви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само за един сезон "Отблизо" отбеляза 50 представления на голяма сцена

Започва новият театрален сезон. Любовта към театъра подтиква двама любими актьори - Луиза Григорова и Александър Сано, да създадат продуцентската компания „Break a leg“. „Много обичаме да играем и не искаме да се ограничаваме само в киното. Видяхме, че след като можем да организираме и създаваме успешни филмови и телевизионни проекти, със..

публикувано на 19.09.24 в 11:52

Проф.Пламен Марков постава Мрожек за 80-тата годишнина на Младежкия театър

За Младежки театър „Николай Бинев“ предстои един много специален сезон, защото тази година театъра навършва 80 години. През месец септември театърърт представя три премиери. „Чарли в открито море“ е спектакъл, който обръща поглед към творчеството на един от най-влиятелните, впечатляващи, вълнуващи и разпознаваеми автори от Източна Европа –..

публикувано на 19.09.24 в 11:04
Снимката е илюстративна

Безплатни пешеходни обиколки "София в 55 стъпки"

Всяка неделястоличното общинско предприятие „Туризъм“ организира безплатни пешеходни обиколки „София в 55 стъпки“. Инициативата, която стартира в Деня на София – 17 септември, включва различни познати и не толкова познати места в столицата. Обиколките не са новост за града, датират още преди Covid пандемията и след прекъсване, сега отново се..

публикувано на 19.09.24 в 10:28

На нови тротоари се радват жителите в "Слатина"

Голяма част от тротоарите в „Слатина“ са ремонтирани през изминалите 11 месеца от втория мандат на кмета на района Георги Илиев. Пред Радио София той коментира, че именно тези 11 месеца са били по-ползотворни, отколкото предишните 4 години. „Поради простата причина, че правилата се изясниха, имахме достъп до повече ресурс. Програмата,..

публикувано на 19.09.24 в 09:08

Облаците остават, температурата в София - около 20°

През деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, съобщават от НИМХ. Максималните ще са предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°. В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече..

публикувано на 19.09.24 в 07:35

Милена Стойчева: Стартъп културата е част от моето ДНК

Милена Стойчева бе министър на иновациите и растежа в периода от юни 2023 до април 2024 година. В разговора с нея в днешното ни "Радиокафе“ т я разказа как да изградим устойчива система за иновации и успех, как страната ни да бъде привлекателна дестинация за иновации, какво е нужно, за да може държаавата, бизнесът и творците да създадат общо..

публикувано на 18.09.24 в 18:09

Септември е месец на осведоменост за рака при децата

Всяка година през месец септември, Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ реализира различни инициативи, свързани с осведоменост за рака при децата. Стигмата в обществото по отношение на рака е голяма, каза пред Радио София Петя Александрова - член на УС на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. „Все септември месец..

публикувано на 18.09.24 в 17:55