Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристина Крънчева и Катя Василева в новата рубрика "2, 5, 7" на Радио София

Джил Байдън работеше и докато съпругът ѝ беше вицепрезидент, припомня международния консултант по бизнес етикет и протокол и ководещ

2,5, 7 – две водещи, пет минути, 7 секунди за първо впечатление!

С един от гласовете на Радио София Катя Василева и международния консултант по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева.

Това е новата рубрика за личностно и кариерно развитие в „Ритъма на столицата“, всяка сряда в 15.30 часа. Двете водещи ще дават ключ към това да бъдем по-уверени и успешни в личен и професионален план и разбира се да помним, че 7 секунди е времето за нашето първо впечатление пред останалите.

"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи!", казва Умберто Еко.
От друга страна всяка година ние казваме "Започваме промяна!" и всеки път е от утре.

Какъв е жокерът да е ефективно обещанието днес и всеки ден да сме щастливи, чуйте в първото издание на „2, 5, 7“, и разбира се с поглед към световната сцена разберете коя е Джил Байдън и какво да очакваме от новата първа дама на САЩ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Църквата “Свети Николай”, Копривщица

Историята оживява - Църквата “Свети Николай”, Копривщица - нови открития

Разговорите са с архитект Иван Василев - автор на нов 3D проект, архитектурно заснемане на църквата “Свети Николай” и на ново проучване за нейната архитектура и моментно състояние. Също така архитект Василев е горд представител на вековен копривщенски род.  В срещата се включи и архитект Ивелин Любенов, който събира, изследва и съставя проучвания,..

публикувано на 14.09.24 в 16:00

Софийски разкази - “Затрупана София” и вечното състояние на Кирил Христов

Разговор със София Стоянова - автор на къси разкази и статии и на непубликувания автобиографичен роман “Две лица”, ,съставител на поетичната книга на Радой Ралин - “Късно откритие”, издадена по повод 100 годишнината на писателя. София е и автор на антологията “Правото да се очароваш”, но основната тема на разговора е Кирил Христов:

публикувано на 14.09.24 в 15:00
Николай Хайтов и преводачката Жени Божилова

Адресите на любовта - писателят Николай Хайтов и преводачката Жени Божилова

“Служебният им роман” започва със скандал: той е женен с три деца, а тя има неблагонадежден произход. Три години писателят Николай Хайтов не може да получи развод, наричат ги битово разложени, дори роднините им ги осъждат. Ванга обаче, настоява за среща с майката на Жени Божилова и ѝ казва  "Виж какво, ти правиш голям грях към твойта дъщеря...

публикувано на 14.09.24 в 14:00
инж. Иван Иванов

Призванието да бъдеш кмет

Столична библиотека отбелязва Деня на София с фотодокументална изложба "Призванието да бъдеш кмет", тематична кръгла маса и прожекция на филма „ Кметът “, посветени на 90 години от назначаването на инж. Иван Иванов за кмет на столицата. Таня Томова, завеждащ сектор „Краезнание и книжовно наследство“ ни въвежда в подробностите: "Изложбата е..

публикувано на 14.09.24 в 11:57
Мартина Костелянчик

Овластяване чрез изкуство

Фондация „Ято“  организира  Младежка медийна работилница. Проектът ще даде възможност на участниците в него да получат основни знания за журналистиката и да придобият нови умения, като създават авторски текстове, репортажи и новини, да анализират и споделят информацията, различавайки истинските новини от фалшивите, да развият медийна грамотност. Ще..

публикувано на 14.09.24 в 11:17

Графити-изкуството за всякаква кауза

Lucky Hunt Графити фестивал в София  -  два дни, изпълнени с много вдъхновение и аерозол на специална локация. 20 улични артисти ще изрисуват над 1000 кв.м. Какво да очакваме ни разказва   Цветан Бизев от Sofia Graffiti Tour: "Може да ни разпознаете по многото цвят. Тръпката на рисувана стена е много голяма. Индустриално хале предоставя стените си...

публикувано на 14.09.24 в 10:14

Китайски и в Елин Пелин

С началото на новата учебна година Община Елин Пелин в сътрудничество с института „Конфуций“ към Великотърновския университет подготвя и нов учебен предмет в обучителната програма на местните училища. Става въпрос за изучаването на китайски език на територията на общината, като първото учебно заведение, което ще предостави тази възможност на своите..

публикувано на 14.09.24 в 09:42