Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите от туризма пред МС искат Гаранционен фонд

Снимка: Ани Петрова

Представители на туристическия сектор ще протестират от 11 ч. пред Министерския съвет.

„Това е третия ни протест в рамките на една година. Не можехме да извършваме основната ни дейност, свързана най-вече с изходящите пътувания. До ден днешен не можем да излезем от ликвидната криза, в която ни застопори пандемията“, отбеляза пред Радио София Павлина Русева, член на управителния съвет на "Обединение Бъдеще за Туризма".

Тя припомни, че през изминалите месеци от бранша са се срещали с институциите, но обещанията не са се реализирали. Туристическите агенции и оператори са подпомогнати само с една мярка, в зависимост от оборота през 2019 г., но тя не е достатъчна за ликвидност.

От Обединение „Бъдеще за туризма" предлагат няколко активни мерки, включително и създаването на Гаранционен фонд за критични моменти като този.

Протестиращите днес се надяват на среща с министър-председателя.

Чуйте разговора с Павлина Русева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кадри от туризма ще протестират пред Министерския съвет на 2 март

Членове на Обединение „Бъдеще за туризма“ излизат на протест на 2 март от 11 ч. пред Министерския съвет . Н адсловът е „Туризъм 2021: Да оцелеем на инат“ . От бранша напомниха пред Радио София, че това е сегментът, който вече година не..

публикувано на 01.03.21 в 16:11
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ванча Дойчева и проф. Димитър Шойлев

Адресите на любовта – Ванча Дойчева и проф. Димитър Шойлев

"Ние сме като двете половинки на една ябълка", казва актрисата за съпруга си, известния хирург-ортопед. Когато се запознават, той не подозира, че красавицата със сини очи по която хлътва на мига, е звезда на Народния театър. По онова време..

публикувано на 27.08.24 в 21:13
Доц. д-р Костадин Коларов и професор Игор Кононенко

Пране на пари и тероризъм - нова специалност в НБУ

"Противодействие на изпиране на пари и на финансиране на тероризма" е най-новата магистърска програма, разработена от Департамент "Национална и международна сигурност" в сътрудничество с Департамент "Икономика" на Нов български университет. Целта на..

публикувано на 27.08.24 в 18:31

Мениджър за един ден

module id="m304" class="">Какви са мечтите на младите българи? Подробности ще чуете от Георги Илиев, "Джуниър Ачийвмънт България", който е от организаторите на събитието, което всяка година дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да..

публикувано на 27.08.24 в 16:58

Поколенческите различия в трудовата среда

Анализ на Българската стопанска камара (БСК) в партньорство с КНСБ са насочени към изследване на възрастовото многообразие и поколенческите различия в работната сила в 5 икономически сектора - "консервна промишленост", "дървообработваща и мебелна..

публикувано на 27.08.24 в 15:55
През 1966 г.

Понеделници с 10 филма, заснети в София

Как е изглеждала София през изминалите десетилетия може да се види и в българските филми, снимани в българската столица. Последните поколения надали могат да си представят живота, хората и движението по софийските улици само по разкази и..

публикувано на 27.08.24 в 12:19

Магия, необятност, свобода движат Йоанна Лязова във фотографията

Йоанна Лязова е моден и концептуален фотограф. Тя винаги е обичала да снима, дали с телефон или със стар фотоапарат, но идва момент, в който решава да превърне това хоби в професия. "Един ден просто видях обява за стартираща академия по..

публикувано на 27.08.24 в 11:43