Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Започни млад" ще стартира през ноември в полза на начинаещите предприемачи

"Започни млад"
Снимка: Архив

През месец ноември ще стартира тридневно онлайн събитие в подкрепа на младите предприемачи „Започни млад“. То се организира от списание „Български предприемач“ и негови партньори,  като има за цел да подпомогне начинаещи предприемачи, които искат да стартират собствен бизнес.

 В рамките на 50 часа обучение и практически дейности, участниците ще създават свои работещи проекти и ще имат възможност да си сътрудничат със съмишленици.

Всички екипи  ще водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от успешни предприемачи.

„Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез brainstorm с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури“, коментира Пламен Попов – съосновател на инициативата.

Ива Павлова която е съосновател на проекта,  допълни: "Създадохме формата „Започни млад“, за да запалим предприемаческия огън у подрастващите, да им създадем среда, в която да усетят напрежението на истинския живот, но и сладкото чувство за постигане на резултат след усилен труд“.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне начинаещите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение.

Събитието е подходящо за предприемчиви личности на всяка възраст, както и за хора, които търсят реализация и биха искали да станат част от иновативен и успешен екип. Специално подбрано жури, което включва представители на бизнеса и образованието, ще отличи най-добрите екипи, които ще получат награди от партньорите на събитието.

Сред членовете на журито, които ще оценяват проектите са  Полина Тоскова, Димитър Димитров, Веселина Александрова и Стефан Ставрев.

Стартът на събитието ще бъде на 26 ноември от 19:00 до 21:00 часа, а финалът и обявяването на победителите на 28 ноември от 18:00 до 20:00 часа.

За регистрация и повече информация на сайта  на инициативата.

Чуйте повече в разговора на Йоана Георгиева с Пламен Попов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверките на НАП се концентрират по морските ни курорти

Националната агенция за приходите (НАП) започва лятната си контролна кампания за спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. До края на сезона предстоят над 6000 проверки на ресторанти, нощни заведения, магазини, атракциони и паркинги. Под активно наблюдение вече са поставени стотици обекти по..

публикувано на 04.07.24 в 18:51
Андрей Велчев

И в България идват доста гурме туристи, кухнята се отразява пряко на репутацията

През последните 2 години се отчита фактът, че в страната ни идват гости, заради туристическото удоволствие, наречено храна – различна и специфична за даден регион. "Има немалко гурме туристи", изтъкна пред БНР-Радио София д-р Андрей Велчев- председател на Сдружение за достъпна храна . Хората научават за български дестинации от споделени..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Атанас Димитров

Атанас Димитров: Туризмът ни трябва да усеща гърба на държавата

Туризмът е пътуване, настаняване, хранене, преживяване.  България има много какво да покаже и да даде и като атмосфера, и като природа, и като интериор на местата за отсядане. Секторът обаче се нуждае от държавен гръб – дори само за реклама. Това коментира пред БНР-Радио София Атанас Димитров  - зам.-председател Българската хотелиерска..

публикувано на 04.07.24 в 16:43

Един убит и двама ранени при престрелка в кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес пред пред офис за бързи кредити (блок №3), като са били простреляни  трима мъже - един е починал на място, а двама са ранени. По случая към момента има двама задържани. Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който пристигна на мястото, съобщи,..

публикувано на 04.07.24 в 16:05
Димитър Манолов

Димитър Манолов: Да не забравяме за заплатите и КТД не само заради евродирективата

Директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз трябва да бъде транспонирана в българското законодателство, независимо от срока (15 ноември-бел.ред.), независимо от възможните санкции и от това, че България може да се „шмугне“ някак си. Това коментира пред БНР-Радио София президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов ...

публикувано на 04.07.24 в 15:17

Историята да спасиш едно куче

Тери не е българин по месторождение, а е австралиец. Но е направил за България повече отколкото много българи някога ще направят за животните. Той е създател на приюта за бездомни кучета  Every Dog Matters EU   до Костинброд, благодарение на който стотици бездомничета са се превърнали в страхотни домашни любимци някъде по света, включително и..

публикувано на 04.07.24 в 12:26

Велосипедното движение в центъра на София се е увеличило двойно

Велосипедното движение се е увеличило двойно София. Това каза пред Радио София Радостина Петрова от сдружение "Велоеволюция", цитирайки данни от столичния зам.-кмет по транспорта. „Същевременно автомобилното движение е намаляло в участъка. Това е търсеният ефект и мисля, че хората, които се движат там го виждат това нещо. Има дни и часове, в които..

публикувано на 04.07.24 в 11:23