Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласът на младите хора, които живо следят политиката

Снимка: Мария Илиева

В Изборното студио на Радио София след часа, до който българите гласуваха за президент и за Народно събрание, гостуват млади членове на Студентския клуб на политолога.

Дария-Лора Дачева, IV курс в специалност "Политология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Председател на Студентския клуб на политолога от март 2021 г.

Емил Николов работи в сферата на рекламата и ПР-а от 3 години. Учил право, а в момента - студент в III курс в специалност “Връзки с обществеността” към СУ “Св. Климент Охридски”. Член на Студентски клуб на политолога и Студентския съвет на университета.

Клубът е учреден на 28.03.2008 г. като независимо, непартийно, доброволно сдружение на студенти по политология от СУ „Св. Климент Охридски”.

Младите хора все повече се интересуват от политика. Ситуацията в България в момента допълнително допринася за подхранване на този интерес, коментира Дария-Лора Дачева. В Клуба смятат, че образованието за политическите процеси трябва да започне още в училище, не чак в университета.

Абсолютно всички партии извършиха предателство, използвайки коронавирусната пандемия в свой собствен интерес, отбеляза Емил Николов.

Според него в България има компетентни спeциалисти по PR, но кампаниите на партиите показват, че ръководствата на политическите формации май не познават тези специалисти.

Дария-Лора прогнозира, че след тази избори кабинет ще бъде съставен, и то с участието на „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Пълен мандат обаче едва ли ще може да бъде изпълнен.

„Ще ми се точно такъв кабинет да не се съставя. Аз съм фен на изборите. Нямам нищо против напролет отново да гласувам“, допълни Емил Николов. Очевидно той е неуморим, за разлика от повечето българи.

С членовете на Студентския клуб на политолога разговаря Лъчезар Христов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропуснати ползи заради лоша регулация в здравеопазването

Близо 90% от от пациентските организации у нас не се чувстват пълноценно представени при формирането на политики в здравния сектор, сочат данни от анкета на Националния алианс "Редки болести България". На 17 септември – датата в календара, която се отбелязва като Световен ден за безопасността на пациента, Мрежата на гражданските организации на..

публикувано на 17.09.24 в 19:31
Венелина Николова

Венелина Николова директор на 125 СУ: "Първият учебен ден винаги е празник"

В предаването "Добър вечер, София" гостува госпожа Венелина Николова – директор на 125 СУ "Боян Пенев"  с която разговаряхме за символиката на празника в датата 15 септември. "Приемам 15 септември като истински празник, за мен той винаги е бил такъв и въпреки, че не е отбелязан в българския календар като празник, той е празничен ден за..

публикувано на 17.09.24 в 18:25

Ново издание на Книга на фамилния бизнес в България

Излезе ново издание на Книга на фамилния бизнес в България. Фирмите, включени в Книгата на фамилния бизнес, идват от различни индустрии, нареждат се сред пазарните лидери, показват значителен растеж във времето и имат амбиция за развитие на международните пазари. Общото между всички тях е и, че бизнесът им е успял да надживее няколко кризи, а..

публикувано на 17.09.24 в 18:00

Христомир Сърбинов: Фокусът на I Am Sofia е обърнат към хората, за да събере богатството на нашия град

Чрез откритото мобилно студио на Радио София, продължаваме да се срещаме с личностите свързани с културния живот на града. Основен акцент в днешните празнични срещи е фестивалът IAm Sofia и събитията които ще бъдат представени в неговата програма. Христомир Сърбинов е човекът, който решава да създаде този фестивал, в който да обедини..

публикувано на 17.09.24 в 16:51

"ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира за пети път

Конкурсът "ЕкоОбщина – устойчив град и общество" стартира своето 5-то издание в България. През септември и октомври 2024, в рамките на събитието ще бъдат организирани семинари по екологични политики на общините и ще бъдат прожектирани поредица от филми за околната среда, отворени за всички с вход свободен. Посолството на Франция в България и..

публикувано на 17.09.24 в 15:25

София отбелязва своя празник

В деня, в който Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София, и на който градът ни отбелязва своя празник, жители и гости се стекоха, за да присъстват на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Св. Александър Невски". По-рано Столичният общински съвет проведе..

публикувано на 17.09.24 в 15:06

"Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги" ще възродят разказваческия дух

Поредната среща с участник във фестивала I Am Sofia, който ще оцвети следващите дни в нашия град. Той е Стефан Касев, който участва във фестивала с форматите "Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги". "Два формата, които се завръщат под някаква форма. Зад "Писатели без книги" стои колегата Нинко Кирилов. И двата са насочени към разказване..

публикувано на 17.09.24 в 15:05