Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Роден под щастлива звезда” ще се играе в Зона Б-5, през лятото отново е на турне

Втората част „Островът на изненадите“ от трилогията по текстове на Туве Янсон ще има премиера през май по време на „Джобен фестивал”

Снимка: Приключения с кораб

Трима приключенци ще разкажат на децата колко силно може да бъде приятелството и колко важно е да следваш смело порива на своето сърце в куклено-музикалния спектакъл „Роден под щастлива звезда” тази неделя (27 март).

Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова по текстове на финландската писателка Туве Янсон.

Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Въпреки пандемията, изминалата година е била доста наситена с творческа активност, разказаха пред Радио София Маргарита Петрова и Милена Великова.

Мобилността на спектакъла е позволила да се осъществят над 50 срещи с детската публика в най-различни селища в цяла България.

„Искахме да проверим докъде ще ни стигнат силите, а всъщност се заредихме. Тази година планираме ново турне“, отбеляза Милена Великова.

„Роден под щастлива звезда” е първата част от трилогията „Приключения с кораб”. Вече са готови куклите и декорът за втората част, която носи заглавието „Островът на изненадите“, допълни Маргарита Петрова. Премиерата ще може да се види през май т.г. по време на „Джобен фестивал”.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова,

а „Роден под щастлива звезда” може да гледате с децата си в неделя в „Art & Tart“ (ЗонаБ-5, бл.9, вх. А) от 11 часа. След спектакъла децата ще направят своя 3D картичка с мотив от представлението в творческата работилница на Здравка Кантарева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кариерното изложение "Кошер" ще жужи на 18 септември

"Ако си млад човек и търсиш следващото си кариерно предизвикателство, можеш не само да се регистрираш за „Кошер“, но и да добавиш своето CV, което така ще стигне до работодатели." Така Лилия Мерджанова от Тук-там – Кошер анонсира част от аудиторията, която може да извлече много полза от традиционното събитие, насрочено за 18 септември в..

публикувано на 13.09.24 в 12:44

BoYan представи новия си сингъл Replay

Музикантът диджей BoYan беше гост в предаването "Радиокафе". Той има чисто нов сингъл Replay с изпълнителя Stefan Mahendra, който е връзката с хората от Stereofox. "Колкото повече минава времето и колкото повече релийзи се появяват, толкова повече не намирам причина въобще да си търся и въобще да помисля за друг лейбъл, с който да работя,..

публикувано на 13.09.24 в 11:59

Мартина Стефанова: Чрез събитията на квАРТал освобождаваме софийския център за хората

"Духът на Стара София" е тема на тазгодишното издание на квАРТал фестивала, от 13 до 15 септември в центъра на столицата. "Започваме от петък 13, в ранния следобед ще имаме 8 пешеходни улици Екзарх Йосиф и малките Сердика Веслец Будапеща. Всички изложби се откриват днес. В 18 часа пред Централна баня започва големият тур, посветен на..

публикувано на 13.09.24 в 11:54

New Kids from the Block - фестивал с млади артисти

На 17 септември фестивалът New Kids from the Block ще отбележи Деня на София с две събития. На сцената на ул. "Алабин" 39 първо излиза "Яница Станчева квартет" (Яница Станчева – вокал, Вилизар Гичев – китара, Самуил Даскалов – бас, Андрей Велков – барабани). Празничната програма продължава със спектакъла "Вода" на пътуващ театър "Скрин". "Вода"..

публикувано на 13.09.24 в 10:30

Race for the Cure в борба с рака на гърдата

Race for the Cure е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве. То помага на организациите и болниците за рак на гърдата да събират средства и да повишават осведомеността за това заболяване. С 500 000 новодиагностицирани и 125 000 души, които умират от рак на гърдата в Европа всяка година, тези средства са..

публикувано на 13.09.24 в 09:58

Предимно слънчево с вероятност от превалявания

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и ще продължи да се понижава. Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. В часовете преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. След обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 13.09.24 в 07:10
Д-р Красимира Байнова в Център МИР-Суходолска

Безплатни прегледи за анемия на деца от ромски квартали в София и Самоков

Безплатните медицински прегледи за 150 деца от семейства с нисък социално-икономически статус и затруднен достъп до медицинска грижа от кв. "Факултета" в София и кв. 7 в Самоков започнаха, съобщиха от фондация "Здраве и социално развитие". Прегледите се извършват от д-р Красимира Байнова по график. Проектът "Лекар в квартала" се финансира по..

публикувано на 12.09.24 в 18:33