Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър "София" открива новия сезон с черна комедия на сцената на "Театро"

Снимка: sofiatheatre.eu

Престъпление, изневяра и пикантни събития от човешкия живот, или докъде можем да стигнем, когато сме предадени от най-близките си хора. Тази вечер, 19.09.2022 г. Театър "София" започва новия театрален сезон с черната комедия "Невинно малко убийство" от Жан-Пиер Мартинез. Пиесата ще се играе от 19:30 ч. на сцената на "Театро". Повече подробности пред Радио София разказа актрисата Дария Симеонова, която е част от актьорския екип на спектакъла.

"Този текст е огледало на леко хумористичната, но и леко тъжна действителност, в която живеем. Представлението ще се играе в "Театро", защото като знаем, Театър "София" е в ремонт. Участваме аз, Неда Спасова и Пламен Манасиев, режисьор е Надя Панчева, много талантлива млада режисьорка. Става дума за един леко криминален четириъгълник между две семейства, две двойки, които се оказват свързани по всички възможни начини помежду си. Едно убийство, което изкарва на показ много голяма част от тайните, които присъстват между тези четирима души. Всеки от тях има своята емоционална експлозия", каза Симеонова.

"Продължаваме театралния сезон в едни не много благоприятни за нас условия. Надяваме се, че след известно време ще бъдат много благоприятни и ще можем да си посрещнем публиката в един обновен и много модерен дом. Възстановяваме спектакли, които бихме могли да играем по другите сцени", добави тя.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Магдалена Ралчева

Отбелязваме 105 години от рождението на Николай Хайтов с филма "Сватба"

Магдалена Ралчева е режисьор на филма “Сватба“, позната е й като режисьор на филмите “Още нещо за любовта“ и “12 а“. При гостуването й в предаването „Добър вечер, София“ представихме филма “Сватба“, по разказа на Николай Хайтов (“Диви разкази“), с който България отбелязва 105 години от рождението на писателя. „Избрах този разказ по..

публикувано на 19.09.24 в 13:10

Само за един сезон "Отблизо" отбеляза 50 представления на голяма сцена

Започва новият театрален сезон. Любовта към театъра подтиква двама любими актьори - Луиза Григорова и Александър Сано, да създадат продуцентската компания „Break a leg“. „Много обичаме да играем и не искаме да се ограничаваме само в киното. Видяхме, че след като можем да организираме и създаваме успешни филмови и телевизионни проекти, със..

публикувано на 19.09.24 в 11:52

Анджели и ангелите вече са на една година

"Анджелѝ и ангелите" са Ангелина Сапаревска - вокал и тромпет, Момчил Сапаревски (брат на Ангелина) - барабани, Яна Миладинова - бас и Божидар Авджиев - пиано. Младите музиканти свирят джаз заедно от есента на 2023 година и скоро дори са отпразнували своята една годинка с торта. " Най-интересното за нашата група е, че сме много много млади и че..

публикувано на 19.09.24 в 11:49

Проф.Пламен Марков поставя Мрожек за 80-тата годишнина на Младежкия театър

За Младежки театър „Николай Бинев“ предстои един много специален сезон, защото тази година театъра навършва 80 години. През месец септември театърът представя три премиери. „Чарли в открито море“ е спектакъл, който обръща поглед към творчеството на един от най-влиятелните, впечатляващи, вълнуващи и разпознаваеми автори от Източна Европа –..

публикувано на 19.09.24 в 11:04
Снимката е илюстративна

Безплатни пешеходни обиколки "София в 55 стъпки"

Всяка неделястоличното общинско предприятие „Туризъм“ организира безплатни пешеходни обиколки „София в 55 стъпки“. Инициативата, която стартира в Деня на София – 17 септември, включва различни познати и не толкова познати места в столицата. Обиколките не са новост за града, датират още преди Covid пандемията и след прекъсване, сега отново се..

публикувано на 19.09.24 в 10:28

На нови тротоари се радват жителите в "Слатина"

Голяма част от тротоарите в „Слатина“ са ремонтирани през изминалите 11 месеца от втория мандат на кмета на района Георги Илиев. Пред Радио София той коментира, че именно тези 11 месеца са били по-ползотворни, отколкото предишните 4 години. „Поради простата причина, че правилата се изясниха, имахме достъп до повече ресурс. Програмата,..

публикувано на 19.09.24 в 09:08

Облаците остават, температурата в София - около 20°

През деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, съобщават от НИМХ. Максималните ще са предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°. В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в югозападната част от страната, на повече..

публикувано на 19.09.24 в 07:35