Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Любовта е мръсна приказка“ в Деня на Св. Валентин

Снимка: Мариан Маринов

„Пощенска кутия за приказки“ ще отбележи Деня на любовта и виното със специално четене тази вечер, под наслов „Любовта е мръсна приказка“. Повече за събитието разказа в предавенето „Радиокафе“ Гери Турийска, която е негов инициатор и организатор.

"Всичко върви страхотно и ще бъде много силно събитие", увери тя. Ще участват артисти като Катерина Евро, Александър Кадиев, Александър Сано, Мила Михова, Георги Блажев и Галя Петкова, която за втори път се изявава в „Пощенска кутия за приказки“. Освен че ще е смешно и вълнуващо, както обеща Турийска, билети за днешното събитие няма.

Следващото четене ще бъде на 5 март в столицата, допълни Гери Турийска. На същата дата ще бъде представена и новата книга на „Пощенска кутия за приказки“, която по думите й, представлява един сборник написан от 19 много вдъхновяващи жени, който разказва за женската сила и носи респектиращото заглавие „Виж сега, моето момиче“

"Фраза, която сме чували неведнъж в живота си. Идеята ни беше да разкажем лични истории, свързани с фрази като тази, не за да видим списъка колко е дълъг, а за да обърнем комутацията на тези фрази, които са ни белязали по един или друг начин", каза още Турийска и допълни, че всъщност книгата е написана с много любов за мъжете, които оказват на жените подкрепа.

Липсва криворазбраният феминизъм, мъжемразството в нея“, разкри още тя.

Турийска изрази надежда, освен любопитна и интересна, книгата да бъде и много полезна на своите читатели, предвид проблематиките, които разглежда.

Чуйте още подробности от разговора на Яна Спиридонова в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

New Kids from the Block - фестивал с млади артисти

На 17 септември фестивалът New Kids from the Block ще отбележи Деня на София с две събития. На сцената на ул. "Алабин" 39 първо излиза "Яница Станчева квартет" (Яница Станчева – вокал, Вилизар Гичев – китара, Самуил Даскалов – бас, Андрей Велков – барабани). Празничната програма продължава със спектакъла "Вода" на пътуващ театър "Скрин". "Вода"..

публикувано на 13.09.24 в 10:30

Race for the Cure в борба с рака на гърдата

Race for the Cure е най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на женското здраве. То помага на организациите и болниците за рак на гърдата да събират средства и да повишават осведомеността за това заболяване. С 500 000 новодиагностицирани и 125 000 души, които умират от рак на гърдата в Европа всяка година, тези средства са..

публикувано на 13.09.24 в 09:58

Предимно слънчево с вероятност от превалявания

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и ще продължи да се понижава. Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. В часовете преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. След обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 13.09.24 в 07:10
Д-р Красимира Байнова в Център МИР-Суходолска

Безплатни прегледи за анемия на деца от ромски квартали в София и Самоков

Безплатните медицински прегледи за 150 деца от семейства с нисък социално-икономически статус и затруднен достъп до медицинска грижа от кв. "Факултета" в София и кв. 7 в Самоков започнаха, съобщиха от фондация "Здраве и социално развитие". Прегледите се извършват от д-р Красимира Байнова по график. Проектът "Лекар в квартала" се финансира по..

публикувано на 12.09.24 в 18:33

Производството на кафе е пред предизвикателства, създадени от новата климатична реалност

Глобалното затопляне влияе върху всички земеделски култури, включително и върху производството на кафе. "Съществуващите плантации за кафе стават свидетели на изменението на климата. Широко разпространените и предпочитани сортове като Арабика имат малка генетична база, което ги прави по-малко адаптивни към различни климатични условия...

публикувано на 12.09.24 в 16:55
През 2023 г. в европейски потребители са поръчали китайски стоки за над 2 млрд. долара

Предлагат мерки срещу съмнителни стоки от Китай

Китайските онлайн платформи за търговия навлизат агресивно на европейския пазар, но понякога предлаганите продукти са със съмнително качество. Това, от една страна, крие риск за здравето на потребителите, а от друга компрометира установените вече в Европа, а и у нас устойчиви търговски практики. В дългосрочен план това е предпоставка за..

публикувано на 12.09.24 в 15:34
Снимки: Златина Петкова

Три повода за протест събраха граждани под прозорците на заседаващия общински съвет

Първото след лятната ваканция заседание на Столичния общински съвет (СОС) минава с критики и решения в залата на ул. „Московска“ 33. В същото време пред сградата се събраха протестиращи граждани – жители на района около НДК, които настояват организацията на движение по бул. „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“ да се приведе в..

публикувано на 12.09.24 в 15:02