Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санират 40-о СУ “Луи Пастьор" в “Люлин“ по Плана за възстановяване и устойчивост

40-о училище "Луи Пастьор" в София
Снимка: fb/40-о училище

Столичното 40-о СУ „Луи Пастьор" в „Люлин“ ще бъде изцяло санирано по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи кметът Милко Младенов. Той уточни, че е изготвено енергийно обследване на сградата на училището.

След санирането се очаква да се повишат икономиите на разходите с над 40%, като спестените средства ще се използват за нови интерактивни кабинети, пособия и подобряване на повишаването на образованието на учениците.

40-о СУ ще бъде четвъртото енергийно обновено училище в района след 56-о СУ, 79-о СУ, 90-о СУ и 37-о училище.  

Предстои и изграждането на ново спортно игрище в двора на училището, което ще бъде финансирано от МОН.

Преди дни, 40-о СУ „Луи Пастьор" навърши 40 години от създаването си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС решава дали да облекчи условията за референдуми

Депутатите решават дали да облекчат условията за провеждане на референдуми и дали да освободят председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Те ще изслушат и служебния вътрешен министър Атанас Илков. В дневния ред е включен и спорните промени в Закона за опазване на околната среда. Промените в Закона за прякото участие на..

публикувано на 19.09.24 в 08:13

Пожар във влака София-Варна, няма пострадали

Пожар е възникнал този следобед на гарата в Чирпан - в локомотива на влакова композиция, пътуваща по линията София - Варна. Сигналът е получен в 14:14 ч. Няма пострадали, има материални щети по локомотива.  Движението по линията беше спряно за около един час.  Огънят в локомотива е угасен, той не се е разпространил във вагоните на влака. Екипът на..

публикувано на 18.09.24 в 18:25

Подготвят промени в наредбата за информация за имитиращите млечни продукти

Министерството на земеделието подготвя промени в наредбата за предоставяне на информация на потребителите за храните, като целта е да се въведат допълнителни изисквания при използването на имитиращи млечни продукти. Промените ще направят задължително обявяването на точния състав на ястията в заведенията за обществено хранене. Промяната на..

публикувано на 18.09.24 в 13:59

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота". Целта е да..

публикувано на 18.09.24 в 08:43

Тържествен водосвет и официална церемония по издигане на знамето на София

Православната църква почита днес светите великомъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Денят е и празник на столицата, който започна със специално заседание на Столичния общински съвет и приветствие от страна на кмета Васил Терзиев. Минути преди 12 часа пред храма "Света София" започна и церемонията по издигането на знамето на града...

публикувано на 17.09.24 в 13:15

Честит празник, София!

Празникът на София, 17 септември, ще бъде отбелязан със събития на открито и закрито през целия ден. Със заповед на кмета Васил Терзиев денят е обявен за неучебен, но присъствен. Официалното честване на Деня на София ще започне с тържествена сесия на Столичния общински съвет, на която изявени личности ще бъдат удостоени със званията..

публикувано на 17.09.24 в 08:12

Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

Църквата почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София и отдава почит на християнските добродетели, чиито имена носят те. Преданието разказва, че през втората половина на І в. в Рим е живяла една благочестива жена, християнка. Тя се казвала София и имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели - Вяра, Надежда и..

публикувано на 17.09.24 в 06:30