Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 април в Спортен комплекс Горна Малина

3-то издание на турнира Turbo Trophy организира Таекуондо клуб "Турбо"

Снимка: Личен архив

Специални гости в „Добър вечер, София“ бяха  представители на Таекуондо клуб „Турбо“. Те са Йордан Господинов – основател и главен треньор в Таекуондо клуб „Турбо“, и Георги Атанасов – координатор в клуба. 

Последната ни среща беше през ноември след изключително успешното представяне на таекуондо клуба на Европейското първенство за деца в Румъния. Тогава, тяхната състезателка Мая Симеонова завоюва златен медал за България.

Този път те разказаха за предстоящия международен турнир по таекуондо „Turbo Trophy“, който ще се проведе на 1 април в спортния комплекс в Горна Малина. В турнира ще участват голям брой състезатели от различни страни.

 "Наистина предстои организацията на много мащабно събитие. Очакваме доста хора. По наши прогнози, близо 600 състезатели от 5 или 6 държави, много международни съдии, които трябва да настаним. Имаме и електрона екипировка, която поръчваме от Хърватска и която е нещо много специално“, сподели треньорът. И допълни: „Всичко в момента е в релси, комбинирали сме се много добре и нещата вървят по план“.

Това е трето издание на турнира, организирано от клуб „Турбо“, което за тях означава и доза престиж, според координатора Георги Атанасов.

Той поясни, че организацията около състезание с такъв мащаб е нещо доста сложно, свързано с планиране и логистика, но от друга страна,  това е начин клубът да стане известен пред цяла Европа, хора от много държави и отбори гостуват тук, това е възможност да покажем себе си на таекуондо сцената.


"Важно е също да покажем гостоприемство и добро ниво на условия, подобаващи при такъв тип състезания от международен характер. Много пътуваме, участвали сме в състезания в чужбина и на други континенти сме ходили, стараем се да вземем най-доброто от всички турнири и да го въплътим в нашата организация, за да сме наистина на ниво. Искам хората като си тръгнат от турнира да са доволни и да дойдат догодина пак“, увери треньорът.

  • Каква е спецификата на турнира „Turbo Trophy“

По думите на Йордан Господинов, целта на турнира е да събере максимално голям брой участници и държави. Всеки участник и гост на турнира, увеличава престижа и носи точки за ранкинг, който е важен, защото от тези точки после се определя национален отбор.

Той подчерта, е по-големият брой международни участници, засилва нивото на добрата конкуренция и турнирът е полезен за децата.

За първи път в турнира ще участват състезатели от възрастовата група „бейби“ в категория до 21 кг.

„Съвсем малки дечица ще участват, 5-6-годишни, което е много красиво да се гледа, защото те наистина дават всичко от себе си“. Екипировката която имат самите деца ги предпазва от нараняване", увери треньорът.

Той разкри, че са заложили на участието на всички възрастови групи: деца-бейби, деца-кадети, юноши, мъже и жени. Играе се до директна елиминация, тоест, при загуба участието на състезателя приключва и другият продължава напред.

Таекуондо клуб „Турбо“ е известен със своята задружност, което е голяма предпоставка за успех.
Чуйте разговора в звуковия файл, за да разберете повече за  това, което споделят като опит от предишните 2 турнира, за състезателите  и още интересни детайли.

Регистрацията за турнира вече е отворена на tpss.eu

Крайният срок за записване е 25.03.23г.


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Любомир Киров

Доц. Любомир Киров: Не бива компютърът да отнема времето за пациентите

Председателят на Европейския съюз на общопрактикуващите лекари (UEMO) д-р Тиаго Вилануева (Португалия) ще бъде специален гост на 15-ата годишна Национална научнопрактическа конференция по Обща медицина , която ще се проведе на 3 октомври в кк. „Албена“. Гостът ще изнесе лекция, в която ще представи европейската асоциация и какво е „Да..

публикувано на 02.10.24 в 18:12
Походът за свобода ще се проведе в България за 10-а година

Походът на свободата е поход срещу експлоатацията и трафика на хора

Моника Николова от фондация "А21", радетел за права на хората в борбата с трафика на хора, разказа в предаването „Ритъмът на столицата“ за предстоящия  Поход на свободата, който ще се състои на 19 октомври . По думите ѝ, това е глобално събитие, което фондацията реализира вече 10 години. Той обединява хората от много държави и се провежда като..

публикувано на 02.10.24 в 17:40

Децата, записани в градина, се увеличават с близо 10% за две години

Децата, записани в детска градина, се увеличават с близо 10% през последните две години и достигат до 88% през учебната 2023/2024. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков , който даде начало на дейностите по проекта на МОН „Силен старт“. Финансиране по проекта ще получават 1500 градини и училища с предучилищни групи за..

публикувано на 02.10.24 в 16:34
Кадър от „Границите на Европа“

Документалният филм "Границите на Европа" изобличава лицемерието на Запада към работниците мигранти

Защо хора от Източна Европа са съгласни да си тръгнат от своята родина и да търсят по-добро заплащане на Запад при положение, че условията, в които живеят и работят там, могат да бъдат много сурови? Оправдани ли са рискът и изпитанията заради по-високото заплащане? Това е тема, която е актуална за България и други страни от години. По..

публикувано на 02.10.24 в 16:12
Юлиан Костов

Актьорът Юлиан Костов възпя идеалната жена в новата си песен "Gaia - My Home"

Актьорът Юлиан Костов гостува отново на екипа на предаването "Добър вечер, София“. Прекрасен повод за това бе премиерата на неговата втора песен "Gaia". Гостът разказа коя е Гайя и с какво го е вдъхновила. "Първоначалното заглавие на песента беше само "Home" (Дом). Но ми хрумна, че когато намериш своя човек, тя или той ще ти мирише на дом...

публикувано на 02.10.24 в 15:50

"Топлофикация-София" е в готовност за новия отоплителен сезон

От "Топлофикация-София" имат готовност да дадат начало на новия отоплителен сезон от началото на октомври, съобщават от дружеството. Според изискванията, за да започне масово включване на централното отопление, е необходимо да бъдат отчетени три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ за трайно..

публикувано на 02.10.24 в 15:35

Състоянието на жената, скочила от 3-тия етаж при пожар в София, остава тежко

Жената, която заради пожар скочи от третия етаж на къща в центъра на София, е настанена в клиниката по изгаряния в болница "Пирогов" в тежко състояние.  Това съобщиха за БНР от лечебното заведение. Жена е в тежко състояние в "Пирогов" след пожар в София Тя е с обширни изгаряния и през следващите дни, когато състоянието й бъде стабилизирано,..

публикувано на 02.10.24 в 15:16