Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболни фенове протестират в района на стадион "Васил Левски"

Снимка: БГНЕС

Протест на футболни запалянковци започна в района на националния стадион "Васил Левски" в София, на който по-късно ще се играе футболната среща между България и Унгария. 

При изключителни мерки за сигурност първите групи от фенове започнаха да пристигат пред националния стадион "Васил Левски". Една от първите агитки, която пристигна, е то феновете на столичния футболен клуб "Левски". По-късно се очаква да пристигнат и феновете на другия софийски клуб - ЦСКА.

Очакват се и няколко автобуса с футболни привърженици от Варна и Пловдив. 

Спряно е движението по столичната улица "Гурко" от националния стадион до кръстовището с бул. "Васил Левски".

Има полицейски заграждения. Ограничено е и движението на хора по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", тъй като има изключително сериозно полицейско присъствие

Вътрешния министър Калин Стоянов:

"Подготвили сме се, взели сме абсолютно всички необходими мерки, за да не допуснем нарушаване на обществения ред. Разговаряли сме с част от ръководителите на футболните фенове. Мисля, че няма да се стигне до ескалация на напрежението. Ние все пак сме взели необходимите мерки да изкараме около 1600 полицейски служители, които ще бъдат на терен. Предварително се извинявам на гражданите и гостите на София за причиненото неудобство, което ще изпитат, но все пак ние сме длъжни да опазим обществения ред. Очакват се и фенове от други градове, готови сме и за тях".

Все още на места се пропуска градският транспорт. Очаква се при необходимост движението му също да бъде спряно, за да могат групите от фенове да преминат без никакъв проблем.

Няма напрежение в момента и протестът протича спокойно. 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осигуряват допълнителен транспорт за концерта на Андреа Бочели в София

Във връзка с концерта на световно известния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион "Васил Левски" , от Столичната община съобщават, че се въвежда организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение. С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните..

публикувано на 13.09.24 в 18:45
Васил Терзиев

Подписаха Договор за климатична неутралност на София

Столичният кмет Васил Терзиев подписа с представители на бизнеса, професионалните асоциации и научните среди Договор за климатична неутралност на София.  "Това е основен документ, който показва ангажимента на Столичната община по отношение на постигането на целите за устойчивост и иновации в областта на управлението на климата – обясни Терзиев..

публикувано на 13.09.24 в 15:48
Мая Манолова

Мая Манолова иска оставката на шефа на СОС, скрил бизнес плана на "Софийска вода"

Председателят на Столичния общински съвет да си подаде оставката заради закононарушението, което е направил заради "Софийска вода". Това поиска председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова по време на обществено обсъждането на бизнес плана на дружество за 2022-2026 г., организирано от КЕВР. "На заседанието стана ясно, че КЕВР е задължил..

публикувано на 13.09.24 в 12:51

Шестима министри и премиерът Димитър Главчев отговарят на депутатски въпроси

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса. Назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и осигуряване на вода за напояване в земеделието са част от темите, по които Димитър Главчев ще даде..

публикувано на 13.09.24 в 08:50

Почит към кмета инж. Иван Иванов с изложба и кръгла маса в Столичната библиотека

Новата си фотодокументална изложба за най-успешния и най-дълго управлявал кмет на София до 1944 г. инж. Иван Иванов ще представи Столичната библиотека в Мраморното си фоайе на 16 септември от 17:00 ч. Експозицията „Призванието да бъдеш кмет“ се реализира в партньорство с Държавна агенция „Архиви“ и показва оригинални архивни документи и..

публикувано на 12.09.24 в 19:09

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

Водата в София да поскъпне с 20 процента от октомври - това предложение на "Софийска вода" ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако предложението бъде прието ВиК услугата в столицата ще струва 3,52 лв. с ДДС. От регулатора твърдят, че новата цена ще бъде близо три пъти по-ниска от определената като социално поносима..

публикувано на 12.09.24 в 12:34

Изложба с историите на емблематични софийски къщи - в Централните хали

Изложбата "Истории зад фасадата" се открива днес (12 септември) в Централните хали, съобщават от Регионалния исторически музей - София (РИМ-София). Експозицията събира и изследва историите на емблематични къщи в центъра на София. „Водещ елемент е интересът на хората към културното наследство на столицата. Всички лични истории са..

публикувано на 12.09.24 в 12:31