Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки може да помогне

Националната асоциация на доброволците в Република България организира безплатен уебинар на тема "Основни знания и умения за спонтанни доброволци за действие по време на горски пожари". Георги Влайков, директор ЦПО „Доброволец” с подробностите:

"Планираме да запознаем доброволците как се работи на терен, какви са основите рискове, с каква лична екипировка и оборудване трябва да дойдат доброволците. Голяма част от хората, които идват не са подготвени, но идват и изключително адекватни хора. Трябват ни добре обучени кадри, с които да подпомагаме, доброволци са нужни във всички бедствия.

Ресурсът трябва да бъде непрекъснато развиван, обезпечаван. Трябва да правим разграничение - спонтанните доброволци изпълняват предимно логистични задачи, но и са на първа линия. Трябва да идват с труднозапалими подметки, маска, защитни очила и дълги памучни дрехи.

Дарителската кампания, целите ѝ са на страницата ни - всеки може да помогне."


По публикацията работи: Людмил Фотев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
През 2023 г. в европейски потребители са поръчали китайски стоки за над 2 млрд. долара

Предлагат мерки срещу съмнителни стоки от Китай

Китайските онлайн платформи за търговия навлизат агресивно на европейския пазар, но понякога предлаганите продукти са със съмнително качество. Това, от една страна, крие риск за здравето на потребителите, а от друга компрометира установените вече в Европа, а и у нас устойчиви търговски практики. В дългосрочен план това е предпоставка за..

публикувано на 12.09.24 в 15:34
Снимки: Златина Петкова

Три повода за протест събраха граждани под прозорците на заседаващия общински съвет

Първото след лятната ваканция заседание на Столичния общински съвет (СОС) минава с критики и решения в залата на ул. „Московска“ 33. В същото време пред сградата се събраха протестиращи граждани – жители на района около НДК, които настояват организацията на движение по бул. „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“ да се приведе в..

публикувано на 12.09.24 в 15:02

"Последни дни" е новата песен на Петко Славов

На 12.09.24 в ефира на Радио София ще се състои премиерата на новата песен "Последни дни" на музиканта Петко Славов. Тя се явява първи сингъл след излезлия преди две годни негов втори албум "Краят на една утопия". Гост музикант е барабаниста Мартин Профиров, аудиото продукцията е на Янко Генов. Песента излиза във всички стрийминг платформи на..

публикувано на 12.09.24 в 14:55

"Обрат в сюжета" на Ралица Генчева - от поезия към проза

"Обрат в сюжета" е дебютният роман на Ралица Генчева, поетесата, минималист и основател на най-популярната книжна абонаментна кутия в България. Тя отбеляза, че пише от малка, но е използвала писането като начин да си излива емоцията, тъй като е чувствителен човек. Започнала е да пише по-активно в гимназията и 10 години по-късно е издала първо..

публикувано на 12.09.24 в 14:15

Френският институт в България с отворени врати

На 14 септември 2024 г. Френският институт в България отваря вратите си за посетители. Ще има светкавични курсове по френски език, игри, куизове, награди и още. Ще има и поредица от прожекции на български филми, която ще започне с филма "Януари" на Андрей Паунов, като входът за прожекциите е с билети. Подробности разказа Ромен Декроа, директор..

публикувано на 12.09.24 в 12:35

Бъдещето на устойчивите събития

Event PRO Forum – новият формат на София Тех Парк за иновации и устойчиви екологични практики в събитийния бизнес, ще се състои на 17 септември 2024 г. от 10.00 часа във форум "Джон Атанасов" на научно-технологичния парк. Първото издание на форума е на тема "Бъдещето на устойчивите събития" и е посветено на актуалните тенденции в събитийната..

публикувано на 12.09.24 в 11:06

Фестивалът "Маргаритка" обединява децата на България

Виктория Величкова и Яна Липованска, заедно с целия екип на социално отговорната инициатива "Маргаритка" се грижат за децата на България вече 8 години. Тази година, заедно със Столична Община, Район "Оборище", партньорски организации и компании от бизнес сектора, организират първия по рода си Семеен Фестивал. Защо се решават да реализират Семеен..

публикувано на 12.09.24 в 09:47