Напоследък готвенето се превърна от нещо лично, което правим в кухнята си като средство за преживяване, в нещо, с което се гордеем, споделяме онлайн и използваме, за да впечатляваме хората.
Как да превърнем храната в цветен зашеметяващ шедьовър?
Тъй като всички знаем, че оцветителите за храна не са от най-полезните, има редица естествени начини да оцветите храната си и да създадете нещо, което ще се хареса на децата ви, на приятелите ви онлайн или на партньора ви за вечеря.
Създаването на собствени натурални багрила за храна е чудесен начин да намалим хранителните отпадъци, отбелязват от БГНЕС. Тъй като не използвате химикали, трикът за получаване на възможно най-наситения цвят е да започнете с най-концентрираната основа, която можете да използвате. Можете да направите това с два основни метода.
Праховете са най-лесният метод, тъй като се разтварят и вече са донякъде концентрирани. Можете да си купите съставки на прах или да си купим замразени плодове и зеленчуци и сами да ги превърнем в прах в кухненски робот или мелничка за подправки.
Вторият метод е да създадете концентрирана течност, с помощта на сокоизстисквачка или да прецедите пюре (първо кипнете, след това смесете и прецедете). Каквото и да изберем, трябва да го редуцираме за премахнем излишната вода и да създадем възможно най-концентрирания цвят.
Източници на натурални оцветители могат да се намерят там, където най-малко очаквате, а много от тях може вече да се намират в килера или хладилника ви.
Ето някои идеи:
Ако искате да постигнете красив розов оттенък, най-добрите оцветители, които можете да използвате, са ягоди и малини.
За по-дълбок и силен цвят цвеклото и вишните вършат чудесна работа.
За постигане на страхотен оранжев цвят могат да се използват моркови, червен пипер и сладки картофи с жълта месеста част, като всеки от тях може да се съчетае добре както със сладки, така и със солени ястия.
Спанакът, матча(био зелен чай) на прах и спирулина са здравословни и енергизиращи начини да оцветите храната си в зелено. Плюс това, последните два продукта вече се предлагат на прах!
Ако сварите нарязано червено зеле, прецедите го и го оставите да къкри, ще получите тъмнолилава течност. Добавете малко сода за хляб и тя ще стане красиво синя.
Боровинките всъщност ще дадат по-лилав цвят, заедно с лилав сладък картоф или батат, известен също като убе, последният от които може да се купи и под формата на прах.
Важно е да знаем, че топлината може да изиграе роля за това как се трансформират някои от тези цветове.
Например използването на естествен хранителен оцветител в глазура може да изглежда различно, когато използвате същия оцветител в бисквити, които се получават малко по-кафяви и матови.
В съвременния забързан свят много хора не могат да си представят деня без чаша ароматно кафе. Независимо дали става дума за утринна доза енергия или за приятен момент на почивка, кафето е неизменна част от ежедневието на милиони хора по света. Но какво се случва, когато сме в движение, пътуваме често или нямаме достъп до кухня? Тук на помощ идва..
Кафето е не просто напитка, а ритуал, който носи уют, енергия и удоволствие. Милиони хора по света започват деня си с ароматна чаша кафе, а за мнозина това е и начин за социална връзка с приятели и колеги. Но какво се случва, когато сме далеч от дома или офиса и нямаме достъп до любимата си машина? Отговорът е ясен – преносима кафемашина ...
Лятото е сезон, който ни предлага дълги дни, топло време и възможности за време на открито. Но с всички тези предимства идват и някои неудобства – насекомите. Ухапванията от комари, мухи, бълхи или паяци могат да предизвикат сърбеж, зачервяване и подуване, които да нарушат комфорта ни. За щастие, има множество начини да се справим с този проблем,..
Хората търсят Ковчега на завета (Свещения Кивот) откакто в Библията се появяват първите истории за изчезването му около 586 г. пр.н.е. Сега група археолози твърдят, че са открили руини в Израел, които според тях някога са били домът на Кивота. Свещеният Кивот, известен още като Ковчегът на свидетелството или Ковчегът на Бога, е бил религиозен сандък,..
Видът на шоколада, който консумираме, оказва голямо влияние върху ползите, които получаваме от него. Например черният шоколад, който се отличава с най-високо съдържание на какао, предлага повече предимства от белия шоколад, който не съдържа какао. Няколко ключови съставки в шоколада могат да укрепят здравето на сърцето и да намалят риска от сърдечни..
Рапърът Снуп Дог стана съсобственик и инвеститор в Суонди Сити, след като придоби миноритарен дял в клуба от Чемпиъншип, съобщи Би Би Си. Снуп Дог беше изненадващият модел, когато Суонзи представи домакинския си екип за сезон 2025-26 миналия уикенд. Сега „лебедите“ обявиха, че 53-годишната американска звезда е последвал легендата на Реал и Хърватия..
Скарлет Йохансон постави нов рекорд като най-касовата главна актриса в световния боксофис с участието си във филма “Джурасик свят: Прераждане“, пише БГНЕС. Четири години след излизането си от филмовата вселена на Marvel тя изпревари по пътя към върха колегите си от MCU Самюъл Л. Джаксън и Робърт Дауни Джуниър. В новоизлезлия филм, Йохансон поема от Крис..