Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: "Умората си каза думата"

Петър Хубчев /в ляво/ и кметът на Стара Загора Живко Тодоров вдигат купата на България в Ловеч

На брифинг след мача с ЦСКА загубен нещастно в добавеното време с 0:1 старши треньорът Петър Хубчев говори за срещата:“Умората бе основният фактор, който отличаваше двата отбора. Това още в самото се видя. След няколко единоборства се видя, че не сме толкова свежи. Мисля, че ще бъде банално да се оправдаваме със събитията случили се през седмицата, но като цяло ЦСКА бяха по-добрият отбор. Разбира се ние с малко повече късмет можеше да вземем една точка.Винаги след гол в 90-ата минута ще кажеш, че е логичен резултата, но като цяло няма какво да се лъжем. Нито вас, нито футболистите искам да заблуждавам, нормално е след това което изживяха през тази седмица, а и не само през нея. За мен не бе изненада, че ЦСКА ще бъдат по-свежи. Това, което ми направи впечатление, дори един от мачовете в които не можеш да отличиш някой, просто целият отбор излезe на 100% изцедени футболисти. Това отношение специално при нас през вторият полусезон не се е получавало. Не мога да ви кажа какво е състоянието на Лоузейро и Иво Иванов. Имаме 2-3 ударени футболисти, но в момента не мога да ви кажа нищо повече за състоянието им. Трябва ви кажа, че имаше и такъв въпрос и никой от отбора не изяви желание да бъде пуснат по-рано в почивка. Момчетата реагираха като професионалисти. Елио Мартинс утре или вдругиден ще бъде опериран от херния. Той ще бъде пуснат по-рано от останалите, а за другите чужденци ще преценим. Но с оглед първия официален мач, който трябва да изиграем на 18 юли ще рискуваме и това. Ние имаме един направен план за подготовка честно казано изготвен веднага след спечелването на купата, но кажете ми как да ви кажа като не знаем кога ще започне първенството. Сигурно са претрупани с работа във футболния съюз и не знаят кога ще бъде първия мач и под каква формула ще бъде проведено първенството. Ако вие знаете кажете, за да си направим програмата. За селекцията ще реагираме в зависимост от футболистите, които ще ни трябват на определен пост. Но аз пак бих ви помолил да изчакате. Не знам защо говорим за бъдещето като имаме още два мача. Аз съм сигурен, че всеки един футболист на “Берое” ще иска да спечелим тези два мача. Защо трябва сега да говорим за бъдещето? Разбира се, че с оглед малкото време с което разполагаме си правим някаква сметка, но официално да обявя пред вас нещо ще бъде спекулация”, завърши Петър Хубчев.

По публикацията работи: 677


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43

Боксьорите от „Боруй“ спечелиха злато и бронз от Държавния шампионат

Състезателите на клуб „Боруй“ спечелиха титла и бронзов медал от завършилия днес в Плевен Държавен личен шампионат по бокс. Възпитаниците на треньора Валери Тачев изиграха много добри двубои и заслужиха два медала. Георги Нойков в..

публикувано на 06.07.24 в 17:08

Три медала извоюваха състезатели на „Траяна Триатлон“

През следващата седмица в град Бяла предстои състезание, съчетаващо бягане и плуване. Там ще се изявят няколко представители на клуб „Траяна Триатлон“. След състезанието предстои подготвителен лагер, а в началото на месец август в Пловдив е..

публикувано на 05.07.24 в 08:31

"Берое" подписа със защитник от четвърта испанска дивизия

"Берое" привлече в състава си десния защитник Ойер Сариеги, съобщиха от клуба. 27-годишният испанец е третото новото попълнение в състава на Хосе Луис Ачиари през това лято. Той пристига в Стара Загора като свободен агент, като за последно е играл за..

публикувано на 04.07.24 в 15:56

Предстои турнирът „Синьо лято“

В събота старозагорският клуб „Траяна“ ще бъде домакин на традиционния турнир по плуване „Синьо лято“. Надпреварата ще бъде за възрасти от 7 до 12 години. „Очакваме около 300 деца от 31 клуба“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев,..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Бадминтонисти завършиха трети в силен турнир

През следващата седмица в Истанбул ще бъде проведен Открития шампионат на Турция по бадминтон за възраст до 17 години. От СК „Бадминтон – Стара Загора“ в надпреварата ще участва Теодор Митев. Той се представи силно в две състезания в Пазарджик...

публикувано на 04.07.24 в 14:35

БК "Берое" няма да участва в НБЛ

БК "Берое" прекратява участието си в Националната баскетболна лига с мъжкия си състав. От официалната позиция на клуба става ясно, че клубът ще продължи с дейността си при подрастващите. Възможно е друг старозагорски тим да участва в мъжкото първенство...

публикувано на 02.07.24 в 22:34

Ернан Банато и Живко Тодоров обсъдиха ситуацията в "Берое" с родители на деца от школата

Собственикът на "Берое" Ернан Банато и кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведоха среща на стадион "Берое" с родители на деца от школата на клуба. На нея присъстваха и фенове на отбора. Пред тях Живко Тодоров разкри, че Банато го е уверил, че..

публикувано на 02.07.24 в 19:48

Шест медала спечелиха тежкоатлети от „Аполон“

В Русе бе проведен Държавният личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрастови групи. При кадетките до 15 години възпитаничките на старозагорския клуб „Аполон“ Рени Георгиева и Албена Стефанова грабнаха титлите в категории съответно до..

публикувано на 02.07.24 в 09:21