Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" взе точка на "Герена" след 0:0 с "Левски"

Давид Каядо /в дясно/ стреля в гредата на "Левски" след силен шут в 77-та минута

Отборите на “Берое” и “Левски” не се победиха в предпоследна среща от 4-и кръг на “А” професионална футболна група, играна днес на стадион “Георги Аспарухов” в София. Близо час “заралии” играха с човек по-малко след грешно отсъждане на главния арбитър, който прецени, че Пламен Крумов е играл с ръка при ситуацията, при която бранителят пое топката на гърди. Дебют със зелената фланелка направиха и новите попълнения Костадин Стоянов и Евандро Ронкато, като първият влезе като резерва в 71-ата минута на мястото на Веселин Пенев, а бразилецът започна като титуляр, но не успя да се отличи и бе заменен в 58-ата минута от Иван Горанов. Двата отбора изиграха динамично първо полувреме, изпълнено с множество положения пред двете врати. Домакините удариха греда още в 5-та минута чрез Родригес, след което и беройци имаха две отлични възможности за гол, но пропуски направиха Венци Христов и  Амир Саюд. Малко преди края на първото полувреме за несъществуваща игра с ръка на Крумов, той получи втори жълт картон и напусна терена. През второто полувреме “Берое” имаше няколко опасни положения, но не успя да отбележи гол. Каядо удари греда с шут от 20 метра в 77 минута зад Пламен Илиев. В самия край на мача Караджов спаси на два пъти опасни удари от близо на играчи на "Левски" и запази вратата си суха. “Берое” (Стара Загора): Иван Караджов, Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Владимир Зафиров, Веселин Пенев (71′ Костадин Стоянов), Елиаш, Георги Андонов, Евандро Ронкато (58′ Иван Горанов), Амир Саюд (40′ Здравко Илиев), Давид Каядо, Венцислав Христов.

По публикацията работи: 677


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ямбол може да се гордее с поредни успехи в спортните танци

Клуб по спортни танци „Тандем“ завоюва поредни успехи за Ямбол след участието си в междунардни турнири. Състезателната двойка Джузепе Ло Джудиче и Матилде Модести спечели шампионската титла в латиноамериканските танци на ECDS Европейска купа..

публикувано на 11.10.24 в 16:09

108 участваха в турнири по тенис на маса

В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ бе проведен традиционния турнир по тенис на маса, посветен на Денят на Стара Загора 5 октомври. „Участваха 108 състезатели“, съобщи пред радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, състезател от клуба домакин..

публикувано на 11.10.24 в 14:42

Красимир Мечев: Хубава победа в Асеновград, но теренът бе много тежък

"Трудна победа в Асеновград, но теренът бе ужасен и не можеше да се играе нормален футбол при такива условия. Реализирахме победния гол за 1:0 в 80-та минута, имахме и още възможности. Благодаря от сърце на моите гладиатори, както бих нарекъл играчите..

публикувано на 11.10.24 в 10:32

Живко Желев: Доволен съм от успеха ни в Карлово, мислим вече за "Локо" Горна Оряховица

"Взехме победата в Карлово след победа над местния "Левски" с 2:1. Набързо още първите 15-тина минута на срещата поведохме с 2:0, а домакините върнаха един гол около 35-та минута на мача. През втората част диктувахме събитията на терена, но направихме..

публикувано на 10.10.24 в 16:41

Ямбол ще отбележи спортен вековен юбилей с атлетическа лига

Събитията по повод 100 години лека атлетика в Ямбол ще бъдат открити със състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което ще се проведе на обновената писта в Градски стадион „Тунджа“. Спортното мероприятие е насочено към младежи и девойки и се..

публикувано на 10.10.24 в 16:10

Атанас Апостолов: Готвим се за сериозен сблъсък в мача за купата срещу "Струмска слава"

"Изиграхме хубав мач в междинния кръг в сряда срещу "Атлетик" Куклен и победихме с 3:0 у дома. След загубата ни в Свиленград смятам, че отборът ни игра много по-силно и напълно надиграхме съперника си. Дори пропуснахме още възможности и победата можеше..

публикувано на 10.10.24 в 13:42

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Три двойки по спортни танци от клуб „Загора Данс“ са в Словения за участие в силен турнир. „Антон Стоянов и Зефира Стоянова, Стилиян Станеви   Роси Михалева и Себастиян Стойчев и Александра Недялкова ще танцуват в своите възрастови групи, по..

публикувано на 10.10.24 в 09:38

Втори успех за „Берое Стара Загора“

В среща от Адриатическата лига женският „Берое Стара Загора“ гостува на „Студио Загреб“ и постигна втора победа за това издание на турнира. Възпитаничките на Албена Хубенова надделяха с 65:53 точки. През първото полувреме старозагорки изоставаха в..

публикувано на 09.10.24 в 22:39

Шампионски титли извоюваха представители на бадминтона

Утре започва Откритият шампионат на Германия по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. В него ще се изяви възпитаникът на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Теодор Митев. „Той е за първа година в тази възрастова група и догодина остава в нея, а..

публикувано на 09.10.24 в 14:07

Тони Русев: Очаквам оспорвана Балканиада по бридж в Стара Загора

"Днес официално бе дадено началото на Балканиадата по бридж в нашия град - Стара Загора. В рамките на два дни, днес и утре ще бъде проведено това състезание. Участват 16 отбора, като чуждите тимове са 9. От тях 4 от Румъния, 2 от Сърбия, по 1 от Турция,..

публикувано на 09.10.24 в 11:43