Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" с победа над "Ботев"

"Верея" записа втора победа в Първа професионална лига. Старозагорският тим победи с 1:0 пловдивския "Ботев" на стадион "Берое". Точен за "Верея" бе Методи Костов в 21-та минута след асистенция на Илиян Йорданов.

След попадението "Верея" се прибра и чакаше на контраатака своя противник. Защитата отново бе силното оръжие на тима, който е със само един допуснат гол в 4 мача от началото на сезона. Единствените по-сериозни опасности пред вратата на Пламен Колев дойдоха след далечни удари и разбърквания в наказателното поле. Домакините имаха и претенции за неотсъдена дузпа срещу Амаду Сукуна.

Гостите от Пловдив бяха беззъби и не съумяха да осъществят натиск по посока вратата на старозагорци в последните минути на срещата.

По този начин "Верея" заема четвъртото място в класирането със 7 точки. В следващия си мач "сините" от Стара Загора гостуват на "Левски". Двубоят ще се играе на 28 август, неделя, от 19:00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" си тръгна с точка от Кърджали

"Берое" завърши 1:1 като гост на "Арда" в Кърджали в среща от 11-ия кръг на първенството.  Беройци поведоха в резултата с попадение на Хуанка Пинеда, който се разписа след далечен удар в 61-та минута. 10 минути преди края на мача Тонислав Йорданов от..

публикувано на 04.10.24 в 20:12

Скейтборд състезание ще се проведе тази събота в парк "Артилерийски" в Стара Загора

Тази събота, в „парк Артилерийски“, ще се проведе състезание, организирано от „Скейт клуб“ Стара Загора. Записването ще бъде между 10:00 и 11:00 часа в деня на събитието, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Стефан Тонев, член на клуба и..

публикувано на 04.10.24 в 16:23

5 октомври е празник и за спорта в Стара Загора

Стара Загора отбелязва своя празник 5 октомври с редица спортни събития. Проявите започнаха още преди деня на града с футболен турнир за деца и турнир по спортна стрелба.  Събитията в празничния ден започват още в 8 часа с общоградски поход ,..

публикувано на 04.10.24 в 16:06

Над 400 ще участват в състезание по спортни танци

В събота и неделя в спортна зала „Общинска“ до ДЗУ в Стара Загора ще бъде традиционния турнир по спортни танци на клуб „Загора Данс“. „Състезанието за първи път ще е в доста по-голям мащаб“, съобщи за радио „Стара Загора“ Виолета Михалева,..

публикувано на 04.10.24 в 14:29

Испанец е новият треньор на "Берое"

Испанецът Хесус Урибесалго е новият старши треньор на "Берое". Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Хосу Урибе, както е наричан в родината си, е роден на 25 април 1969 в Хихон, Испания. Най-много мачове - 70, има начело..

публикувано на 03.10.24 в 13:23

Георги Кирилов: Надявам се да се представим силно в Стара Загора срещу "Локомотив"

"Победихме в последния си мач тима на "Верея" като домакини с 4:2. През първата част имаше сякаш от наша страна подценяване на съперника и резултата набързо стана 0:2. Второто полувреме обаче отборът ни определено заигра както трябва и успяхме набързо..

публикувано на 03.10.24 в 13:15

Предстои 14-ти турнир по тенис на маса

В събота и неделя в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ предстои 14-тия турнир по тенис на маса, посветен на Деня на Стара Загора. В двата дни срещите ще започват от 9.30 часа. В събота е ден за любители и всеки може да се включи. В..

публикувано на 03.10.24 в 09:42

Победа за женския „Берое Стара Загора“

В първа среща от новия сезон и първа от турнира Адриатическа лига „Берое Стара Загора“ прие „Трешневка 2009“ и спечели с 10 точки разлика, 81:71. Срещата бе много интересна и оспорвана и премина през редица обрати. Началото бе равностойно, а..

публикувано на 02.10.24 в 20:47

Сребърно отличие за малка представителка на АК „Железник“

В края на месеца във Велико Търново предстои състезание от националния шампионат по спортно катерене. Също във Велико Търново, в Двореца на спорта „Васил Левски“, бе проведено Държавното първенство за най-малките, първа, втора и трета група,..

публикувано на 02.10.24 в 15:38

Четирима старозагорски борци отпътуваха за Скопие

В Скопие утре започват схватките от Балканиадата по борба за възрасти до 13, до 15 години и до 17 години, кадети и кадетки. Днес за столицата на Северна Македония като част от националния отбор отпътуваха и четирима представители на..

публикувано на 02.10.24 в 15:13