Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара в землището на село Хухла

Снимка: БТА

Военен хеликоптер се включи в последния час в гасенето на пожара, избухнал днес в ранния следобед в землището на село Хухла, община Ивайловград. Това съобщи пред Радио Стара Загора заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Подготвено е и искане за включване на военно формирование утре сутринта.

Пожарът е обхванал площ от над 500 дка, развива се в силно пресечена местност, допълни заместник областният управител на Хасково.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Внимание с китайските стоки от мега сайтове - евтиното може да излезе скъпо

Южнокорейско проучване установи, че в 144 стоки, произволно избрани от много големите онлайн търговски платформи - Shein, AliExpress и Temu,  съдържат опасни химикали – фталати, формалдехид, олово и диоксин. Вещества, които са опасни за човешкото..

публикувано на 22.08.24 в 10:53
Димитър Главчев

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да..

публикувано на 22.08.24 в 10:39

Проф. Петко Петков: Президентът Радев може да насрочи нови избори без да назначава служебен кабинет

България се намира в пореден цикъл на остра политическа криза. Това заяви за Радио Стара Загора професорът по нова българска история и преподавател по“ История на българския конституционализъм през 19 и 20 век“ във Великотърновския университет „Св...

публикувано на 22.08.24 в 10:25
146 години от Шипченската епопея

Въвеждат промени в движението за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея

На 24 август /събота/, от 09:00ч. до 15:00ч., за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“...

публикувано на 22.08.24 в 09:51

Осем финансово затруднени получиха помощ от Община Стара Загора

Стотици заявления с искане за еднократна финансова помощ са получени от началото на годината в Постоянната комисия по социална политика към Общинския съвет в Стара Загора, съобщи нейният председател Валентина Бонева. От всички тях са одобрени осем..

публикувано на 22.08.24 в 08:55

Есетрови риби измират в яз. Копринка заради спада на водното ниво

Десетки есетрови риби, отглеждани в развъдник през последните 10 години в язовир Копринка,  са изплували умрели. Щетите са за хиляди левове, споделят собствениците на развъдника, който отглежда защитената риба. Водоемът е на 14% от полезния си обем...

публикувано на 22.08.24 в 08:14
Иван Арабаджиев

Старият мост в Свиленград ще стане сцена на арт инсталация

Apт инсталация, наречена „Mocт ĸъм бъдeщeтo“, в която Cтapият мocт в Свиленград щe бъдe пoĸpит oт двeтe cтpaни c нaд 1 ĸилометър oт винил, пpeдcтaвлявaщ пpoизвeдeниe нa изĸycтвoтo, щe бъдe oтĸpитa c ĸoнцepт нa 14 ceптeмвpи. Автор на проекта е..

публикувано на 21.08.24 в 17:13

Започват ремонти на пътни настилки и инфраструктура в Стралджа

Започва обновлението на компрометираните пътни настилки в Стралджа и селата в общината.  24 улици ще бъдат основно ремонтирани, но много повече пътища във всяко населено място имат нужда от основен ремонт. Това съобщи за Радио Стара Загора инж. Иван..

публикувано на 21.08.24 в 17:06

„Училище за магьосничества“ на детска студия „Allegra“ в Стара Загора спечели престижна европейска награда

Детско – юношеска студия за сценични изкуства „Allegra“  спечели европейската награда в категория „Best Dramatic Presentation“.  „Allegra“ е носител и на колективна награда „Млада Загора“ в  направление „Култура и изкуство“ за високи художествени и..

публикувано на 21.08.24 в 15:55

Завод за соларни панели ще бъде изграден в старозагорското село Еленино

Министерският съвет одобри на днешното си заседание Меморандум за разбирателство между правителството на България и „Смарт Солар Технолоджис“ АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки” в с...

публикувано на 21.08.24 в 14:35