Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две победи и едно поражение за отборите на "Берое" в Елитните групи

Снимка: academy.botevplovdiv.bg

Две победи и едно поражение записаха отборите на "Берое" в Елитните юношески групи този уикенд. С успехи се поздравиха съставите на „зелено-белите“ при 17- и 19-годишните, поражение записа тимът на 15-годишните.

Воденият от Атанас Рибарски отбор отстъпи на "Ботев" (Пловдив) с 0:3 като преди този двубой двата тима заемаха първо и трето място в класирането на Елитната юношеска група до 15 г., югоизточна зона. Пловдивчани поведоха още в 4-та минута след изпълнение на корнер. Автор на попадението стана Мерт Салимехмед. Малко по-късно след неразчетено излизане на вратаря на "Берое" Явор Рашев, Ботев отбеляза втори гол. „Зелено-белите” пропуснаха две чисти възможности да се върнат в мача до края на първото полувреме като при едната останаха съмнения за дузпа след като вратаря на Ботев фаулира откъсналия се срещу него Христо Пенев.

След почивката играта се пренесе в половината на "Ботев", пропуски на Никола Маринов и Христо Пенев обаче лишиха "Берое" от попадение.  При една от контраатаките си пък домакините от "Ботев" се възползваха от неразбирателство между вратаря на старозагорци и защитник пред него и оформиха крайният резултат. Поражението бе едва второ за тима на Атанас Рибарски от началото на сезона. Въпреки неуспеха „зелено-белите“ остават на трето място в класирането. В следващия кръг "Берое" е домакин на "Верея", двубоят е на 22 октомври от 10,30 часа на изкуствения терен на стадион „Берое“.

В среща от първенството на Елитната юношеска група до 17 години "Берое" спечели като гост на "Левски-Раковски" с 3:2. Старозагорци можеха да поведат още в 3-та минута след като получиха право да изпълнят дузпа. Валентин Иванов обаче пропусна от бялата точка. В 7-та минута „зелено-белите” все пак откриха резултата след попадение на Денислав Станчев.

Равенството бе възстановено в 15-та минута след гол на Христо Иванов за "Левски-Раковски". Десет минути по-късно обаче "Берое" отново поведе след втори гол на Денислав Станчев. Играчът на „зелено-белите” отбеляза и трети гол – в 30-та минута. В средата на второто полувреме домакините намалиха на 2:3. Те обаче не успяха да се възползват от факта, че 10 минути преди края на срещата играчът на "Берое" Калоян Петров бе изгонен с червен картон.

Успехът изкачи тимът на "Берое" на пето място в класирането с 16 точки.

При най-големите – юношите до 19 години - отборът, воден от Иван Гаджев се наложи над "Ботев" (Враца) с 2:1. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорски борци ще мерят сили на Балканиада

В северномакедонската столица Скопие в началото на следващия месец ще бъде проведена Балканиада по борба за възрасти момичета и момчета до 15години, кадети и кадетки до 17 и юноши и девойки до 20 години. В националния отбор на България са..

публикувано на 13.09.24 в 14:36

Билетите за "Битката за Тракия" са в продажба

ПФК "Берое" пусна в продажба билетите за двубоя с "Ботев" Пловдив. Срещата от XII кръг на шампионата е насрочена за 14 септември, събота от 20:00ч.  Цената на билета за мача е 15 лв. в предварителна продажба и 20лв. в деня на мача. Пропуските за VIP..

публикувано на 11.09.24 в 18:27

Първата история на футбола в Хасково написа Иса Агушев

Първата история на футбола в Хасково беше представена днес официално. Изданието е дело на Иса Агушев - колекционер на снимки и истории от миналото на града. Книгата „Историята на футбола в град Хасково от 1916 до 1949 година“ събра в зала..

публикувано на 11.09.24 в 15:05

Силни изяви на малки бадминтонисти

В Полша стартира Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. „Нашата състезателка Елица Божилова замина преди два дни, а утре е мача й на двойки, заедно с Ивет Едрева от Хасково, надяваме се че ще играят добре“, съобщи..

публикувано на 11.09.24 в 14:37

Голямата награда на турнира „Крилат Димо“ замина за Димитровград

В Раднево бе проведено поредното издание на турнира по народни борби „Крилат Димо“. Тази година състезанието бе част от честванията на 60 години от обявяването на Раднево за град. „Получиха се доста добри народни борби, скоро в окръга не е..

публикувано на 09.09.24 в 14:32

Даниел Клечков: Нямаме поставени цели за първенството, важното е да пълним залата и радваме феновете

Даниел Клечков е новия старши треньор на мъжкия баскетболен "Берое" Стара Загора. Негови помощници в първенството ще бъдат - Николай Колев, помощник треньор, Владо Георгиев - кондиционен треньор и Калоян Иванов - физиотерапевт. "Изиграхме първата си..

публикувано на 08.09.24 в 14:20

Атанас Апостолов: Много важна бе победата ни в Карнобат

"Взехме важен успех при гостуването на "Карнобат" с 3:1. Първото полувреме завърши наравно 1:1, но през втората част домакините сякаш и физически отпаднаха и ние реализирахме още две попадения. Сега във вторник сме домакини в турнира за Купата на..

публикувано на 08.09.24 в 13:29

Живко Желев: Отново не показахме най-доброто, което бих желал да видя на терена

"Победихме с 1:0 тима на "Загорец", но като цяло отново не показахме играта, която бих желал да видя от отбора. Мога да кажа, че срещата бе равностойна и те също имаха възможности. Имам доста забележки към моите играчи, но явно това е моментното..

публикувано на 08.09.24 в 13:07

Мирослав Миндев: Подобряваме играта си и това определено ми харесва

"Допуснахме минимална загуба при гостуването си в Хасково на тима на "Саяна" с 0:1. Важното е, че показахме добра игра и имахме няколко чисти положения за гол във вратата на съперника, но пропуснахме. За мен това е радващо и че играта определено от..

публикувано на 08.09.24 в 12:45

Георги Каменов: Доволен съм от първата ни победа в шампионата

"Стигнахме до първата си победа от старта на шампионата в Югоизточната В група срещу "Левски" Карлово. Реализирахме по две попадения през двете полувремена за крайното 2:0. Получи се интересен мач, но за разлика от предходни срещи когато повеждахме..

публикувано на 08.09.24 в 12:30