Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" отново не загуби от ЦСКА - София

Старозагорският "Верея" стигна до малко очаквана точка при гостуването си на преименувания "Литекс", който тази година играе в Първа лига под името ЦСКА - София. Попадението за старозагорци отбеляза Момчил Цветанов в 67-та минута.

Именно срещу този съперник "Верея" спечели първата си победа в елитната ни група във втория кръг от шампионата, когато с гол на Амаду Сукуна старозагорци стигнаха до успеха на стадион "Берое".

Старши-треньорът Александър Томаш избра да започне с най-доброто, с което разполага. На вратата застана Иван Караджов, в защита действаха Здравко Илиев, Илиас Хасани, Владимир Зафиров и Костадин Слаев, в средата на терена оперираха Георги Ангелов, Елиаш и Амаду Сукуна, по крилата Момчил Цветанов и Илиян Йорданов и на върха на атаката Георги Андонов.

Домакините започнаха очаквано с домакински натиск, който даде резултат още в осмата минута на срещата. След многоходова акция Петрус Бумал навлезе в наказателното поле и от чиста ситуация откри резултата.

В 17-та минута Рубен Пинто със силен удар разтресе напречната греда, след което поиска дузпа за нарушение срещу себе си, но главният рефер Георги Давидов не уважи неговите претенции.

Десет минути по-късно Густаво Кулма стреля с глава, но Караджов бе на мястото си и изби в корнер, от който не последва опасност.

През второто полувреме отново домакините бяха по-активни, но не стигаха до чисти голови положения.

"Верея" стигна до изравнително попадение в 67-та минута, когато Георги Ангелов стреля силно от 23-4 метра, вратарят Китанов не се намеси добре, топката попадна у Момчил Цветанов, който бе точен за 1:1.

След гола ЦСКА-София увеличи натиска си, но не съумя да отбележи за втори път. В 73-та минута Кулма имаше златен шанс да вкара, но от близко разстояние прати топката в аут. В 89-та минута левият бек Недялков с глава пропусна нова възможност да донесе победата за преместилия се от Ловеч в София тим, но Караджов бе на мястото си и запази скъпоценната точка за гостите.

В следващия кръг "Верея" посреща "Берое" във второто издание на старозагорския сблъсък на ниво Първа лига. Двубоят е насрочен за 1 декември, четвъртък, от 15 часа. Все още не е ясно дали мачът ще се играе на "Трейс Арена" или на стадион "Берое". Към момента изненадващо за мнозина "Верея" е с точка повече от "Берое". С 19 пункта тимът от квартал "Кольо Ганчев" заема седмото място, докато беройци са с едва 18 на девето.

ЦСКА - София - "Верея" 1:1

Голмайстори: 1:0 Бумал 8, 1:1 Цветанов 67

ЦСКА - София: Георги Китанов, Станислав Манолев, Александър Дюлгеров, Божидар Чорбаджийки( к), Антон Недялков, Петрус Бумал, Рубен Пинто( 64 мин. - Кристиян Малинов), Диого Виана, Арсенио Нунеш, Давид Симао( 54 мин. - Борис Галчев), Густаво Кулма

"Верея": Иван Караджов, Здравко Илиев, Илиас Хасани, Владимир Зафиров, Костадин Слаев, Георги Ангелов, Елиаш( к)( 84 мин. - Осман Балде), Амаду Сукуна, Момчил Цветанов( 91 мин. - Мирослав Енчев), Илиян Йорданов( 59 мин. - Педро Еуженио), Георги Андонов

Главен съдия: Георги Давидов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое 2016“ започна с победа

С успех като гост започна участието си в супер Волей Лигата „Берое 2016“. В първия кръг на първенството възпитаниците на Мирослав Живков играха срещу „Добруджа 07“ в Добрич и спечелиха с 3:1 гейма. За старозагорският отбор дебютира бившия национал..

публикувано на 19.10.24 в 22:51

Седем медала извоюваха бойци от „Аскен“

В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ завършиха битките от традиционния турнир по киокушин карате за Купа „Стара Загора“. „Много силен турнир, много хубави битки, израстват децата“, обобщи пред радио „Стара Загора“ Мирослав Митев, треньор..

публикувано на 19.10.24 в 16:57

Класическа победа за "Берое"

"Берое" победи с 3-0 "Спартак" Варна като домакин в мач от поредния кръг от футболното ни първенство. Головете за старозагорския тим отбелязаха Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантиаго Годой. И трите попадения паднаха след груби грешки на футболисти от..

публикувано на 18.10.24 в 19:09

Георги Пелтеков:Бейсджъмпингът дава усещане за свобода

Адреналинът е движеща сила за мнозина, но за някои хора той е начин на живот. Такъв е случаят с Георги Пелтеков – един от малкото българи, които се занимават с уингсют скокове. Това е спорт, при който скачаш от високи скали или сгради със специален..

публикувано на 18.10.24 в 15:10

Над 30 блейдъри ще участват в международно състезание в Стара Загора

Тази събота, 19 октомври, в парк „Артилерийски“ в Стара Загора ще се проведе международно състезание по блейдове, което ще събере най-добрите от България и съседните държави. Събитието ще започне в 13:00 часа и обещава вълнуващи демонстрации на..

публикувано на 18.10.24 в 14:33

Стара Загора ще бъде домакин на няколко големи спортни събития през уикенда

Стара Загора ще бъде домакин на вълнуващи спортни събития през предстоящите три дни. XIII  Международен турнир по плуване    " Руси Русев  " ,   Турнир  по карате киокушин  "Купа Стара Загора" и състезание по ролер блейдинг ще зарадват..

публикувано на 18.10.24 в 09:46

Оспорвани битки се очакват в Стара Загора

В събота от 11 часа в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ е началото на традиционния турнир по киокушин карате за купа „Стара Загора“. „Състезанието е за възрасти до 12 и до 14 години“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мирослав Митев, треньор в..

публикувано на 16.10.24 в 18:29

Клуб "Траяна" ще бъде домакин на традиционен турнир

В петък, събота и неделя в Стара Загора ще бъде проведено тазгодишното издание на турнира в памет на Руси Русев. Надпреварата ще започне в 16 часа в петък, а 10 минути преди това е официалното откриване. Очаква се официални гости да бъдат Таня..

публикувано на 16.10.24 в 18:07

Красимир Мечев: Очаквам трудно гостуване на "Спартак" в Пловдив

"Победихме в последния кръг тима на "Секирово" с 2:0 у дома. Още първото полувреме реализирахме попаденията, а през втората част имахме още възможности, но пропуснахме да победим по-убедително. Имаме едно ядро от 10-11 опитни играчи и покрай тях и..

публикувано на 16.10.24 в 11:44

Грации от „Берое“ с успешни изяви

Силно се представиха възпитанички на СКХГ „Берое“ на подиума в София и Варна. В международния турнир във Варна се изявиха 14 малки грации от клуба. „Те са родени в периода от 2017 до 2012 година, нашите малки надежди, които тепърва навлизат“, каза..

публикувано на 15.10.24 в 18:09