Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват двама турски граждани за инцидента край Стара Загора, при който загина жена

Двамата турски граждани, чиято самоличност е известна на органите на МВР, са обявени за издирване във връзка с пътния инцидент на околовръстния път на Стара Загора, при който загина 69-годишна жена. Това съобщиха от Апелативна прокуратура- Пловдив. На 24 април вечерта, те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут  Харманли -  Стара Загора - Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе – Дунав мост. По делото е установено, че след катастрофата двамата чужди граждани посетили автосервиз във Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила.

До момента по делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени експертизи, иззети сменените части на автомобила и др. Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора. 

В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343 ал 3 буква Б във връзка с ал. 1 във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 25 април 2017 г., около 5,49 часа, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че на пътното платно, близо до отбивката за Пречиствателната станция в гр. Стара Загора, е намерена жена в безжизнено състояние. Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия, при които е установено, че починалата жена е 69-годишната Н.Г., а смъртта е причинена от политравма при пътно-транспортно произшествие. От предприетите оперативно-издирвателни мероприятия се установило, че жената е била блъсната същия ден, около 4,48 часа, от черен лек автомобил, марка „БМВ 520Д“, производство 2007 г. В колата пътували двама турски граждани, работещи в Германия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затиснатите от паднало дърво автомобили вече са освободени

Осем сигнала за сериозни поражения след снощния обилен дъжд са постъпили в Община Стара Загора – пет от тях са за паднали дървета, един – за наводнение на приземен етаж и два – за паднали жици. В единия от случаите дърво е паднало върху леки..

публикувано на 12.09.24 в 16:16

Старозагорските ученици ще пътуват безплатно с градския транспорт на 16 септември

И тази есен кметът Живко Тодоров ще отправи комплимент към децата на Стара Загора като осигури безплатен градски транспорт за всички ученици на първия им ден отново в клас, съобщиха от общинския пресцентър. Традицията се поддържа от години и е..

публикувано на 12.09.24 в 16:14

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Пловдивският районен съд изслуша всички свидетели по делото "Дебора", които трябваше да дадат показания.  Поредно заседание по делото "Дебора" днес в Пловдив Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор...

публикувано на 12.09.24 в 16:10

Полицията в Хасково в готовност за първия учебен ден

Мерки за пътната безопасност на учениците ще бъдат взети по време на  традиционната превантивна  акция под наслов „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, която се провежда в периода септември-октомври 2024 г. "Още на първия учебен ден..

публикувано на 12.09.24 в 15:26

Затягат епизоотичния контрол в граничната община Болярово

Общинската епизоотична комисия в Болярово проведе заседание, председателствано от Нина Терзиева, зам.-кмет на общината. На него беше представена заповедта на Изпълнителния Директор на БАБХ във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на..

публикувано на 12.09.24 в 14:57

Засилен пътен контрол край училищата за началото на учебната година

Преди началото на учебната 2024/2025 служителите на ОДМВР-Стара Загора предприеха различни дейности за гарантиране сигурността на децата и обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и..

публикувано на 12.09.24 в 14:07

Няма сериозни поражения от дъжда в Стара Загора

Няма сериозни поражения от силния дъжд, който преваля снощи в Стара Загора, съобщи в личния си фейсбук профил зам.-кметът Радостин Танев. По-голяма част от сигналите, получени на горещия телефон в общината, са за наводнени улици. Отрано сутринта..

публикувано на 12.09.24 в 11:42
Архив БНР

Полицейски служители предотвратиха кражба на гориво

На 11.09.2024г., от полицейски служители от Първо РУ е извършена проверка на паркинг за леки и тежкотоварни МПС, в землището на гр.Стара Загора във връзка със сигнал за противозаконно присвояване на течно гориво. На мястото са установени трима мъже на..

публикувано на 12.09.24 в 11:03
архив БНР

Крадци опитаха да разбият и оберат банкомат

Неизвестни лица се опитаха да разбият и оберат банкомат, намиращ се в в с. Оризово, общ. Братя Даскалови.   Сигналът за произшестнието е подаден на 11.09.2024г., в 02.30ч., в РУ-Чирпан. На място е установено, че в помещението е било проникнато след като е..

публикувано на 12.09.24 в 10:54

Ректорите на Тракийския университет и на университета Обафеми Аволово, Нигерия подписаха меморандум

Меморандум за разбирателство подписа ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков с ректора на нигерийския университет Обафеми Аволово проф. Симеон Бамире, който беше придружен от проф. Бенджамин Адиса. Нигерийската делегация..

публикувано на 12.09.24 в 10:16