Европейските регламенти позволяват в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах. Това каза Бистра Иванова от Агенцията по храните при проверка в търговски обекти за качеството на храните, които традиционно пазаруваме за Великден. Уточнението е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца:
"За съжаление, ние нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат. По тази причина всичко, което е на пазара, не е вредно и е в съответствие със законодателството. Нямаме причина да го спираме или да не разрешаваме разпространението на пазара".
Студио на Радио Стара Загора
Телефон на слушателя
тел. 042 616440
Email: efir@radio-sz.net
Нюзрум на Радио Стара Загора
тел./факс 042 604227
Email: rsz@radio-sz.net
Рекламен отдел
тел. 042 616431, 042 616432
Email: reklama@radio-sz.net